Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ronaldo met Juventus weer op zijn best

Cristiano, Ronaldo

Dinsdagavond was het weer tijd voor een lekker avondje Champions League. Op het programma stond het duel van Juventus – Atletico Madrid, waar Juventus met Ronaldo een 0-2 achterstand moest wegwerken. In Manchester werd het duel van Manchester City gespeeld tegen Schalke 04.

Cristiano Ronaldo liet in Turijn zien waarom hij een van de beste voetballers aller tijden is. Met maar liefst drie goals was hij te sterk voor Atletico Madrid. ‘’Dit is waarom Juventus mij heeft gekocht, om te helpen met dit soort magische avonden’’, zei Ronaldo na afloop van de wedstrijd.

Ronaldo opende de score in de 27e minuut. Vlak na rust scoorde hij de 2-0 met een kopbal die net aan over de lijn was. Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers zag dat de bal de doellijn was gepasseerd en keurde de goal goed. Tegen het eind van de wedstrijd kreeg Juventus een penalty, die Ronaldo strak in de linkerhoek binnenschoot.

Verdiende plek bij de laatste acht

Ronaldo werd afgelopen zomer voor 100 miljoen euro overgenomen van Real Madrid. Het voornaamste doel was om hem te laten helpen voor het winnen van de Champions League. Als je Ronaldo gisteren zag voetballen dan weet je dat dit mogelijk is. Hij won al 5 keer eerder de Champions League. 4 keer met Real Madrid en een keer met Manchester United.

Atletico Madrid was de gehele wedstrijd aan het tegenhouden en kwamen niet tot grote kansen. Juventus is dan ook de terechte winnaar en plaatst zich voor de kwartfinale van het miljoenenbal.

Manchester City

In Engeland ging Schalke hard onderuit tegen Manchester City. De thuiswedstrijd werd nipt verloren van de Engelsen. In de thuiswedstrijd won City met maar liefst 7-0. Dit is natuurlijk een afstraffing, maar aan de andere kant is het ook logisch. De selectie van Manchester is vele malen beter en ook hun begroting is veel hoger. City heeft met 11 spelers al een marktwaarde van 835 miljoen euro.