ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Aad Ouborg

Naam: Aad Ouborg

Functie: Ondernemer & Auteur

 

Over Aad Ouborg

Op 20 augustus 1959 werd Aad Ouborg geboren in Vlissingen. Hij groeit op in Breda met vier zussen. Na zijn studie Medicijnen en Fysiotherapie besluit hij om te gaan ondernemen. Hij is getrouwd met zij vrouw Dorien en samen hebben zij vijf kinderen.

 

Carrière

Aad Ouborg begon zijn werkzame loopbaan bij Van der Valk Hotel Gilze als ober. In 1983 begint hij als importeur van beauty en verzorgingsapparatuur van het merk BaByliss. Hier vindt hij met anders denken, creatief zijn en samenwerken de sleutel tot succes. In 1994 verkocht hij BaByliss en lanceerde hij zijn eigen merk. Princess Household Appliances is een bedrijf dat zich richtte op huishoudelijke artikelen dat wordt uitgezet over heel de wereld. Aad Ouborg werd hiermee de grootste aanbieder van chromen huishoudelijke apparaten. Met een nieuwe manier van ondernemen waarbij hij anders dacht, verrassende consumentenacties verzon en bijzondere evenementen organiseerde werd het bedrijf een groot succes. In 2011 verkocht hij het.

 

Princess Household Appliances word in 2009 verkocht. Aad Ouborg blijft actief als ondernemer met zijn bedrijven om de Ouborg Group. Princess Entertainment, Princess Hotels, Ouborg Monumenten Vastgoed en Borg’s Onroerend Goed. Ouborg houdt zich altijd vast aan zijn eigen manier van ondernemen. Anders denken, creatief denken, innovatief zijn en bijzondere marketingacties bedenken helpen hem om zijn bedrijven tot een succes te maken.

 

Aad Ouborg heeft naast het ondernemen ook drie boeken geschreven. Een daarvan is Ondernemen is EntertainenDit boek gaat over zijn eigen carrière met de beschrijving wat relatie- detail- en eventmarketing voor hem hebben betekend.   

Voor zijn ondernemerschap werd Aad Ourborg meerdere keren gehuldigd. Hij werd benoemd tot Sales Manager van het Jaar 1997. In 2002 kreeg hij de Guts And Glory Award overhandigt omdat hij vindingrijk en gedurfd onderneemt. In 2005 kreeg hij de vakjuryprijs TM Awards Echie in ontvangst voor het sterkste merk in de Benelux.