ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Bas blijft gewoon op zijn kunstgras slapen

De makers van rubbergranulaat voor kunstgras die in het nieuws waren, verwachten dat er volgend jaar pas effecten zullen komen op de discussie die de laatste weken wordt gevoerd over de gezondheidsrisico’s. Dat denkt de Vereniging Vaco, de bedrijfstakorganisatie voor banden en wielen.

 

Onderzoek

Afgelopen week werd er na een documentaire over de gevaren voor de gezondheid van kunstgrasvelden een onderzoek aangekondigd. Het rubbergranulaat dat op de kunstgrasvelden ligt, wordt gemaakt van gebruikte autobanden. Deze rubbertjes zouden kankerverwekkend zijn.

Op dit moment hebben de producenten van rubbergranulaat een relatief rustige periode. Dit komt omdat de er tijdens de zomerperiode voornamelijk nieuwe sportvelden worden aangelegd en gerenoveerd. Op dit moment zijn er amper annuleringen van klanten bij de producenten omdat de nieuwe bestellingen pas in het nieuwe jaar weer op gang zouden komen.

 

Geen invloed

De mogelijk kankerverwekkende stof in kunstgras, heeft geen invloed op de keuze van Bas, vader van twee. Bas Lek uit Ter Apel vindt gewoon dat kunstgras bij het interieur van zijn huis als vloerbedekking en als matras kan dienen.

‘’Zo bedenken ze elke keer wel weer iets nieuws’’ zegt Bas. Hij heeft besloten om gewoon op kunstgras te blijven slapen. ‘’Ik hoor wekelijks berichten uit onderzoeken over materialen waar ik ziek van zou kunnen worden. Ik trek me er verder niets van aan, dat zou mij alleen maar nachtrust kunnen kosten.’’

Bas rookt een sigaret en drinkt een energie-drank. ‘’De kans op ziekte is voor mij toch al aanzienlijk groter als ik de onderzoeken voor een keer zou geloven.’’

About Post Author