zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Heel de dag muziek luisteren met T-Mobile

Wellicht ziet u vanaf dinsdag opvallend veel mensen op ongebruikelijke momenten of plekken met oordopjes of koptelefoons lopen. De kans is groot dat het een klant van T-Mobile is, die vanaf dinsdag gratis muziek kunnen streamen. Apps zoals Spotify, Deezer, Nederland.FM, Tidal en Napster zijn allemaal te gebruiken zonder dat de internetbundel er doorheen vliegt.

De provider is de eerste die alle aangemelde muziekstreamingdiensten ondersteunt. Begin dit jaar kwam KPN met hetzelfde concept waarbij Spotify beluisterd kon worden zonder dat dit ten koste ging van de internetbundel. Echter stopte KPN hier na een tijdje mee omdat het in strijd was met de Nederlandse wet. T-Mobile ziet daarentegen wel mogelijkheden gebaseerd op een Europese regel sinds eind augustus.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) zegt te gaan onderzoeken of dit waar is. Het uitgangspunt van de Nederlandse wetgeving is dat internetverkeer gelijk moet worden behandeld. De Eerste Kamer gaat hier dinsdag naar kijken. De Europese richtlijnen geven aan dat gelijke diensten gelijk moeten worden behandeld.

Alle partijen

De dienst is voor alle muziekaanbieders aan te gaan, Apple Music heeft zich nog niet aangemeld. Voor de nieuwe en bestaande abonnementen met een minimale data van 6 gigabyte gaat T-Mobile het onbeperkt streamen toevoegen. Dat komt neer op ongeveer de helft van de particuliere klanten, zakelijke abonnementen komen niet in aanmerking.

Eerder kwam T-Mobile met het Oneindig Online-abonnement. Hierbij zou alle data onbeperkt zijn alleen was door meerdere voorwaarden dit niet volledig waar. Met de aangepaste voorwaarden kunnen klanten nu maximaal 5 gigabyte per dag gebruiken.

Video streamen

Het is afwachten tot videostreamingdiensten zich laten horen en ook gebruik willen gaan maken van de dienst. Alleen kost het streamen van video in verhouding tot muziek nog veel meer data. Tot die tijd is een apparaat als de mediaplayer x9 de beste manier om films en series te bekijken.

About Post Author