ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

AEX is maandag net aan positief

De Amsterdamse beurs (AEX) behaalde vandaag in het eerste uur nog net aan winst. De andere beurzen in Europa zagen hun winst bij opening volledig verdwijnen.

Het debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hilary Clinton hield de beleggers bezig op de maandag morgen. Tevens maken de beleggers zich op voor het derde kwartaalcijferseizoen. De AEX eindigde 0,1 procent hoger dan voorheen en kwam daarmee uit op 450,32 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt kende een verlies van 0,2 procent. De MidKap kende ook een daling van 0,3 procent en kwam daarmee uit op 663,54 punten. Opvallend was dat de beurs in Londen gelijk bleef.

Delta Lloyd en NN Group sloten zich aan bij de andere verliezers van de Amsterdamse beurs, zij verloren 1,3 en 1,2 procent. Afgelopen vrijdag wees Delta Lloyd nog een aanbod van overname door een grote onderneming af. Tevens heeft Norges Bank zijn belang in Delta Lloyd verkleind. Ook ABN Amro. Aegon en ING behoorden deze maand tot de verliezers. De grootste stijger was ArcelorMittal met een procentuele stijging van 2,4 procent.

Grootste verliezers

In de MidKap was Air France-KLM de grootste verliezer met een daling van 1,7 procent. Dit ondanks zij juist meer passagiers vervoerde, er stapten namelijk 8,5 miljoen mensen in een vliegtuig van Air France-KLM en dit was 2,8 procent meer ten opzichte van het jaar ervoor.

In Frankfurt was de grootste verliezer eigenlijk al voorspelt, namelijk Deutsche Bank. Zij bereikte nog steeds geen akkoord over een schikking en dit koste hun een daling van 2,6 procent op de beurs.

Grootste winnaars

In Londen was een Brits gokbedrijf de grootste winnaar. William Hill kende een stijging van maar liefst 5 procent. Er vinden onderhandeling plaats met een Canadees bedrijf over een fusie ter waarde van 5,5 miljard euro. Indien deze fusie doorgaat dan is de grootste speler op het gebied van online gokken geboren. Een van de grootste winnaars in Parijs was Vivendi met een stijging van 1,2 procent. Dit kwam voornamelijk om miljardair Vincent Bolloré zijn belang in het mediabedrijf flink heeft vergroot.

Tot slot kende de Amerikaanse olie een daling van 0,3 procent tot 49,66 dollar. Ook Brent daalde met 0,1 procent tot 51,88 dollar. De euro was 1,1178 waarden versus 1,1152 dollar op vrijdag.

About Post Author