zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Afke Schaart

Naam: Afke Schaart

Functie: Senior Directeur EU International Relations Microsoft

 

Loopbaan

Schaart staat bekend als Nederlandse politica van de VVD. In de periode 2010 tot 2012 was zij lid van de tweede kamer. Al voor haar studie was haar politieke interesse groot. Echter dacht zij niet in de Tweede Kamer te belanden toen zij begon aan de studie. Verder heeft zij nog andere studies gevolgd zoals buitenlandse en diplomatieke betrekkingen aan het Nederlandse Instituut voor Internationale betrekkingen Clingendeal. Daarnaast nog de kadercursus liberalisme I en II. Op dit moment woont Schaar in Wassenaar, dicht bij Den Haag.

 

Op het moment dat zij lid werd van de Tweede Kamer was Schaart al lid van de VVD sinds 2005. In 2006 was zij werkzaam bij KPN als manager European Affairs, tot 2008. In 2009 werd zij zelfs voor 1 jaar Directeur Public Affairs. Daar was zij verantwoordelijk voor betrekkingen tussen KPN, de politiek, overheid en belangenorganisaties. Tijdens de periode 2009 tot 2010 was bij lid van het bestuur FtH, wat staat voor Fiber to Home.

 

Op 17 juni 2010 begon haar politieke carrière tot en met 20 september 2012. Als actief lid van de Tweede Kamer was zij vooral verantwoordelijk voor economische zaken zoals innovatie, export, technologie. Nadat zij stopte als lid van de Tweede Kamer is zij sinds maart 2013 werkzaam als senior directeur Eu International Relations bij Microsoft in Brussel.