ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Anne Koning

Naam: Anne Koning

Functie: Lid PvdA Eerste Kamer  

Over Anne Koning

Anne Koning, geboren op 9 maart 1970, is getrouwd en moeder van twee kinderen. 

Haar belangrijkste eigenschappen zijn gedreven, teamspeler, analytisch, loyaal en betrokken. Op dit moment is zij onder meer voorzitter bij de Sociale Verhuurders Haaglanden, de Branchevereniging Spelen en lid van de Provinciale Staten Zuid-Holland voor de PvdA.

 

Loopbaan

In 1994 studeerde zij af aan de Universiteit van Wageningen voor Doctoraal Bosbouw. Haar afstudeervakken waren: Bosbeleid, Agrarisch recht, Methoden en Technieken van sociaal wetenschappelijk onderzoek. In de periode 2010-2012 besloot zij om een master te volgen aan Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft Supervisie. Haar scriptie titel: Gemeentelijke keuze rond kindvriendelijke buitenruimte.

In 2010 begon ze als Zelfstandige Adviseur voor Delft Projecten. Hierbij geeft zij advies op het gebied van een kind vriendelijkere leefomgeving en geeft ze workshops. Sinds 2011 is Anne Hoofd afdeling Programma’s bij Jantje Beton Utrecht. Dat is een fonds dat zich richt op het buitenspelen. Onder haar verantwoordelijkheid valt de goede besteding van fondsen, de uitvoering van projecten en onderzoek. Vanaf 2013 is Anne Koning lid van de Eerste Kamer voor de PvdA in Den Haag. Daar houdt zij zich voornamelijk bezig met milieu, economie, kinderopvang en welzijn.

 

Inzet

Anne vindt het belangrijk dat er plekken zijn waar kinderen kunnen spelen. Mede omdat deze plekken ook fijn zijn voor anderen. Zij zet zich in voor sociale, groene buurten. Voor de plannen die zij ontwikkelt staan voetgangers, fietsers en mensen die op de plekken verblijven centraal. Die personen hebben het meeste profijt van een goede buitenruimte.