zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Donald John Trump

Naam: Donald John Trump

Nationaliteit: Verenigde Staten

Geboren: Queens, New York, 14 juni 1946

Functie: Ondernemer (huidig: President van V.S.)

Bedrijf: The Trump Organization

Vermogen: 4,1 miljard dollar

 

Over Donald John Trump

Donald John Trump werd geboren op 14 juni 1946 in Queens, New York. Zijn moeder was van Schotse afkomst en zijn vader was wel een Amerikaan maar wel van Duitse afkomst. Donald John Trump was het vierde kind in het gezin van Mary Ann MacLeod en Fred Trump. De eerste school van Donald Trump was The Kew-Forest school in Forest Hills. Echter werd hij daar op zijn 13e vanaf geschopt vanwege slecht gedrag. Vervolgens werd hij naar de New York Military Academy gestuurd om zijn zelfbewustzijn te verbeteren. Toen hij 17 jaar was behaalde hij de rang van kapitein. Op 18 jarige leeftijd begon hij met studeren aan de Universiteit van Fordham in The Bronx. Twee jaar later koos hij er voor om toch op een andere school te gaan studeren. namelijk de Wharton School van Universiteit in Pennsylvania. Dit deed hij omdat deze school een van de weinige was die een vastgoedstudie aanbood. In 1968 studeerde hij af in de economie met een Bachelor of Science. Hij voldeed wel aan zijn dienstplicht tijdens de Vietnamoorlog, echter werd hij nooit uitgezonden.

Loopbaan

Donald Trump startte zijn loopbaan bij zijn vaders vastgoedbedrijf Elizabeth Trump & Son. Het bedrijf richtte zich voornamelijk op huurhuizen in de middenklasse in Brooklyn, Staten Island, en Queens in New York. Toen hij nog studeerde begon hij al aan zijn eerste project en dit werd gelijk een succes. Het appartementencomplex Swifton Village ging in 2 jaar tijd van totale leegte naar een bezetting van 66% met een geïnvesteerd bedrag van 500.000 dollar. In de jaren ’70 verhuisde trump naar Manhattan om daar zijn loopbaan voort te zetten. In het jaar 1973 kwam Trump in opspraak, hij werd door het Department of Justice beschuldigd van schendig van de Fair Housing Act. Vervolgens beschuldigde Trump het departement ervan dat hij werd aangevallen omdat het een groot bedrijf was. Tevens beschuldigde hij het departement er ook van dat hij nu werd verplicht om panden te verhuren aan ontvangers van een uitkering.

Later in zijn loopbaan maakte hij van het failliete Commodere Hotel in Gran Hyatt New York en de Trump Organization werd geboren. In 1980 nam Trump een project over van de stad New York. Het ging om een verouderde schaatsbaan in Central Park. Trump kreeg het voor elkaar om , zonder dat de stad iets hoefde te betalen, de schaatsbaan te renoveren met 750.000 dollar minder dan dat er begroot was. In 1988 begon het minder rooskleurig te worden voor Donald John Trump. Hij raakte diep in de schulden door de koop van het Taj Mahal Casino. In 1991 raakte hij dan ook in een zakelijk faillissement en ook persoonlijk was hij op het nippertje van faillissement. Echter kozen de banken en obligatiehouders ervoor om Trump zijn schuld te herstructueren. In 2001 opende hij de Trump World Tower en begon hij aan Trump Place. Dit alles zorgde weer voor een opleving en hij beheerde uiteindelijk 100.000 vierkante meter aan vastgoed in Manhattan. Hij bouwde daarna meerdere Trump Towers in andere delen van het land.

Op 16 juni 2015 stelt Donald John Trump zich voor als kandidaat voor de presidentiële verkiezingen van de Verenigde Staten. De strijd ging uiteindelijk tussen Trump en de Democratische Hillary Clinton. Op 9 november 2016 werd Donald Trump verkozen als de nieuwe president van de Verenigde Staten.