ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Else Bos

Naam: Else Bos

Functie: CEO PGGM

 

Over Else Bos

Else Bos werd geboren in 1959 in Rotterdam. Op dit moment woont ze in Amersfoort en is moeder van drie kinderen. In 1979 begon Else aan de Erasmus Universiteit en inmiddels is zij CEO van PGGM, een Nederlandse pensioenuitvoeringsorganisatie.

Loopbaan

Else Bos begon in 1979 met haar studie econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Toen zij in 1983 de studie afrondde begon ze met werken bij ABN Amro. Daar heeft ze verschillende functies ingevuld. In 1991 was ze vier jaar Senior VP Departement Rentabiliteit bij ABN Amro DG Planning & Control. Daarna was ze nog een jaar directeur Particulieren district Amsterdam. In 1999 werd ze COO van ABN Amro Asset Management Amsterdam tot 2001. Daarna maakte Else Bos de overstap naar NIB Capital Asset Management waar zij de functie als COO en CFO bekleedde maar ook Co Head Investments was. In 2002 startte ze bij PGGM. Daar heeft ze een aantal jaar diverse rollen vervuld, zoals COO van PGGM Investments voordat waarna ze in 2013 CEO van PGGM werd. Daarnaast trad ze meteen in de Raad van Bestuur. PGGM was voorheen onderdeel van Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Sinds 2008 is het een zelfstandige organisatie.

Naast haar bestuurlijke rol maakt Else Bos zich ook op voor enkele nevenfuncties. Zij is onder meer lid van de Raad van Commissarissen van Emory University. Verder is ze lid van de Raad van Commissarissen van Isala Klinieken. Sinds 2008 zit Else ook in de Raad van Commissarissen bij de Nederlandse Waterschapsbank N.V. en is zit zij in de Raad van Toezicht van De Nederlandse Opera en het Nationaal Ballet. Else Bos is een vrouw met een volle agenda. Maar is ambitieus en werkt graag hard.