vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

John de Mol

Naam: John de Mol

Functie: CEO Endemol Holding B.V.

 

Over John de Mol

John de Mol werd geboren op 24 april 1955 in Den Haag. Hij staat bekend als meeste bekende media icoon van Nederland. Hij groeide op het ’t Gooi en ging daar ook naar school. Op het R.L. Lyceum begon bij aan gymnasium maar slaagde hij uiteindelijk voor zijn havodiploma. John zat niet graag op school. Mede door zijn liefde voor voetbal had hij minder aandacht voor school. Als kleine jongen had hij de wens om profvoetballer te worden. Deze wens is niet vervuld maar toch is zijn liefde voor voetbal niet verdwenen. In 1999 is John de Mol benoemd tot commissaris bij Ajax. John de Mol rolde via zijn vader in de muziekwereld waar hij plaatjes draaiden. Echter heeft hij de radiowereld ingeruild voor de televisiewereld.

Loopbaan van John de Mol

Zijn televisieloopbaan begon bij Studio Sport. Daar monteerde hij sportcommentaar aan elkaar voor de uitzending. Vervolgens werkte hij bij de TROS als assistent van de assistent-producer. Binnen enkele jaren schoof hij verschillende plaatsen omhoog. Op zijn 23e jaar ging hij als freelancer aan de slag. Als televisieproducent wilde hij zelfstandig en flexibel inzetbaar zijn. Zijn eerste succesvolle productie was de Showbizzquiz. Dit was een spelprogramma tussen 1978 en 1986.

In 1976, vlak voordat John de Mol start met zijn producties, trouwt hij met de zangeres Willeke Alberti. Echter gaan de zij vier jaar later uit elkaar. In deze tijd is John de Mol Produkties een hele grote producent. Met zijn programma Medisch Centrum West brak hij echt door in de televisiewereld. In 1994 fuseert hij met zijn bedrijf samen met Joop van den Ende. Endemol Holding B.V. is vanaf dat moment een feit. Hiermee werd de stap naar internationale mogelijkheden ook groter. Inmiddels is John de Mol een multimiljardair na vele succesvolle programma’s, zoals The Voice, die hij heeft geproduceerd en aan het buitenland heeft verkocht.