zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Meiny Prins

Naam: Meiny Prins

Functie: Algemeen directeur

 

Over Meiny Prins

Op 8 november 1962 werd zij als eerste kind geboren in Delft. Later zou zij nog een broertje en zusje krijgen.

In 1982 heeft zij aan de Pedagogische Academie gestudeerd. Hierna begon zij haar loopbaan als lerares op de MAVO. In 1988 studeert zij af aan de Academie van Beeldende Kunst. Als moeder van twee kinderen begint zij in 2000 nog een de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam om meer bedrijfskundig inzicht te krijgen. 

Meiny startte als oprichter en directeur van een succesvol ontwerp- en communicatiebureau. Daarna besloot ze om in 2003 in dienst te gaan bij Priva. Dit bedrijf is leidend in het ontwikkelen en produceren van technologie rondom de besturing van omgevingscondities in tuinbouw en gebouwen.

In maart 2009 werd Meiny Prins benoemd tot Zakenvrouw van het Jaar 2009. Zij was de winnares van de Prix Veuve Clicquet 2009. In dat zelfde jaar won de zakenvrouw met Priva de eerste uitreiking van de Cleantech Star van het Wereld Natuur Fonds. Priva ontving deze prijs omdat zij zich onderscheiden en inzetten voor een schone technologiesector, aldus het WNF. Het bedrijf is onderscheidend op het gebied van innovatie, economische potentie en CO2-reductie.

Autoriteit

Meiny Prins toont veel inzet op het gebied van duurzaamheid, innovatie en internationalisering. De zakenvrouw word regelmatig gevraagd voor om mee te praten over deze gebieden. Dit jaar won zij de AACSB Influential Leader Award 2015. Met deze prijs steeg haar autoriteit en is ze een veelgevraagd persoon voor bewindslieden om mee te sparren. Haar heldere en inspirerende blik zorgt zij voor verbinding tussen bedrijven, overheden en sectoren.

Haar initiatief Sustainable Urban Delta dat zij in 2014 begon is een samenvoeging van uitblinkers op het gebied van water, voedsel, energie en kennis. Hiermee wil zij Nederland stimuleren dat er meer wordt vertrouwd op innovatie krachten om kansen te benutten in de wereld. Het belang is volgens haar dat iedereen dezelfde visie op de toekomst heeft.