ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Pieter Zwart

Naam: Pieter Zwart

Functie: CEO Coolblue 

De 39-jarige Pieter Zwart begon in 1996 aan zijn studie Bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2000 behaald hij hiervoor zijn diploma.

Tijdens zijn studie was al actief met het oprichten van een bedrijfje. Samen met Bart Kuijpers en Paul de Jong begon hij in 1999 met de webshop mp3man.nl. Dit was het begin van Coolblue imperium. Echter bleef het niet bij de ene webshop, op dit moment hebben zij meer dan 300 webshops in hun beheer. Pieter Zwart als jonge ondernemer al flink wat awards op zijn naam staan. Een aantal belangrijke zijn de Rotterdamse Ondernemersprijs 2016, Nima Marketing Award 2012, Tweakers Beste Webwinkel 2013/2014, Beste Elektronica Webwinkel in België 2014 en Thuiswinkel Award voor de Beste Webwinkel in de jaren 2012, 2013 en 2014. Overigens is Pieter Zwart lid van de Raad van Advies van het Erasmus Centre for Entrepreneurship van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

Coolblue

Pieter Zwart is CEO van Coolblue. Hij en zijn partners hebben onder deze naam ruim 300 webwinkels en 5 fysieke winkels in hun beheer. Coolblue begon met de verkoop van consumentenelektronica producten. Inmiddels varieert het assortiment van elektronica tot speelgoed en naast sportkleding ook witgoed. Het sleutel tot het succes van Coolblue is volgens Pieter Zwart niet zo moeilijk. Voor hem staat klanttevredenheid bovenaan het lijstje. Het bedrijf blijft maar groeien door naar de wensen van de consument te luisteren en hen van een betere service te voorzien. Een voorbeeld hiervan is de videoservice met instructies die Coolblue aanbiedt via YouTube.

 

Pieter Zwart heeft nog advies voor andere ondernemers. Hij zegt personeel zoveel mogelijk te selecteren. Als je iemand aanneemt moet diegene sowieso beter zijn in de werkzaamheden dan jijzelf. Op die manier kun je blijven groeien.