ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ron Neele

Ron Neele is geboren op 23 april 1956 in Rotterdam en is nu gepensioneerd en investeert enkel nog in bepaalde projecten. Voor zijn pensioen heeft hij bij verschillende organisaties en bedrijven gewerkt, waarvan Neele-Vat Logistics wellicht het meeste bekende is. Voor dat Ron Neele is gaan werken heeft hij zijn atheneum diploma behaald én zijn doctoraal in Rechten. Sinds 1979 is hij getrouwd en hij en zijn vrouw hebben samen twee kinderen.

Jeugd

Ron ging in zijn tienerjaren naar de middelbare school ‘Van Oldenbarneveldt’. Hier volgde hij de richting atheneum en hier heeft hij in 1975 zijn diploma voor behaald. Zodra hij zijn diploma in het bezit had is hij meteen door gaan studeren. Ron Neele koos voor de opleiding Rechten en hij volgde deze studie aan de Erasmus Universiteit. In 1979 heeft hij met succes deze studie afgerond en heeft zijn doctoraal behaald. Tevens is Ron in dit jaar getrouwd met zijn vrouw.

Carrière Ron Neele

Tijdens zijn loopbaan heeft Ron Neele gewerkt voor verschillende organisaties en bedrijven. Hij is in 1979 als docent vennootschapsrecht begonnen aan Universiteit Utrecht. Dit gaf hem veel voldoening, maar in 1980 besloot Ron dat hij zijn kennis beter kon benutten in het bedrijfsleven. Daarom is Ron Neele in 1980 in dienst gegaan bij Cincinnati Milacron Vlaardingen. Hier werd hij bedrijfsjurist en Hoofd HRM. Ron heeft 7 jaar bij dit bedrijf gewerkt en besloot om in 1987 het bedrijf te verlaten en gaan werken voor het familiebedrijf: Neele Logistics.

Neele Logistics

In 1987 werd Ron Neele aangesteld als directeur en grootaandeelhouder van Neele Logistics en hier heeft de bedrijfsvoering aangestuurd tot 2014. In dit jaar fuseerden Neele Logistics samen met haar grootste concurrent, Vat Logistics, tot één logistieke dienstverlener: Neele-Vat Logistics. Van dit nieuwe bedrijf werd Ron CEO en aandeelhouder. Hij was tot en met 2016 actief bij Neele-Vat Logistics. In 2016 heeft hij zijn functie als CEO naast zich neergelegd en Ron is sindsdien met pensioen.

Investeerder verschillende projecten

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en dat geldt al helemaal bij Ron Neele. Hoewel hij in 2016 met pensioen is gegaan betekent dit niet dat Ron stil is gaan zitten. Tegenwoordig investeert Ron nog in een aantal projecten en bedrijven om deze bedrijven te voorzien van financiële en juridische steun. Hij is hier niet verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten. Hij steunt puur op afstand bij directie- en beleid vraagstukken.

Maatschappelijke functies

In zijn carrière heeft Ron Neele veel ervaring opgedaan als directeur, maar hij is ook als vrijwilliger betrokken geweest bij verschillende maatschappelijke organisaties. Ron Neele is onder andere (vice)voorzitter geweest bij Fenex, de Raad voor de Zeehavenlogistiek en SBHG (Samenwerkende Bedrijven Hoogvliet Gadering). Verder is Ron Neele ook bestuurslid geweest bij Rotterdam Port Promotion Council, kortweg RPPC en was hij lid van de adviesraad Portbase en lid Strategie Commissie TLN (Transport & Logistiek Nederland)

Overwinningen, tegenslagen en prijzen

Voor Ron Neele geldt de gestage groei van Neele Logistics en het maatschappelijk ondernemen als twee van de grootste overwinningen waar hij oprecht trots op is. Zijn bedrijf wist jaar op jaar meer winst te genereren en dat 30 jaar lang. Hij heeft veel overwinningen mogen meemaken, maar Ron heeft ook tegenslagen moeten verwerken. In zijn jongere jaren is hij begonnen aan zijn proefschrift internationaal vennootschap, maar was hier op zijn 23e nog te onrustig voor en heeft dit niet af kunnen maken. Hij twijfelt er nu aan om dit alsnog af te ronden.
Op zakelijk gebied viel de fusie Neele-Vat ook tegen. Het was een juiste zakelijke beslissing, maar het leverde moeilijkheden op die volgens Ron Neele vermeden hadden kunnen blijven.
In 2013 werd Ron Neele tweede in de Ondernemer van het Jaar Rotterdam verkiezing en in 2015 won hij de Caland Penning (Port of Rotterdam).