vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Sophia Kerkhof-Schneider

 

Naam: Sophia Kerkhof-Schneider

Functie: Manager Vrumona

Over Sophia Kerkhof-Schneider

Sophia Kerkhof werd geboren in 1984 in het Duitse dorpje Dresden. Behaald in 2004 haar diploma aan het gymnasium in Dresden. Voor haar studie reist ze af naar Las Vegas voor een studentenuitwisseling waarmee ze haar Engels kan verbeteren. Na het behalen van haar gymnasium begint haar studie aan de Universiteit van Dresden.

Loopbaan  

Aan de Universiteit van Dresden studeerde zij bedrijfskunde. Haar keuze voor de studie komt mede door haar ouders en deels haar interesse in mensen. Voor haar vervolgopleiding vertrek ze naar Londen. Daar loopt zij stage en leert het bedrijfsleven kennen. Door haar ervaringen in Las Vegas en Londen besluit ze haar carrière internationaal vorm te geven en niet in Dresden blijft. Sophia volgt een master en haalt in 2007 haar diploma. Hierna is ze werkzaam als trainee bij Scottisch and Newcastle. Dit is een bedrijf dat handelt in alcoholische dranken. In twee jaar tijd werkt ze in vier verschillende plaatsen op diverse afdelingen  waaronder in Afrika.

Scottish and Newcastle is door Heineken overgenomen.  Sophia kiest er voor om niet meer naar Afrika mee te rijden. Bij Heineken gaat Sophia aan de slag als brand manager. Daar is ze verantwoordelijk voor nationale promotie voor het WK voetbal 2010. Haar doel was om binnen afzienbare tijd weer naar het buitenland te vertrekken. Echter ontmoet zij een Nederlandse man en kiest ervoor om in Nederland te blijven. Daarop besluit ze om binnen Heineken werkzaam te gaan als brand manager voor Jillz. Hier is ze twee jaar verantwoordelijk voor de positionering van het merk in Nederland. In 2013 krijgt ze de mogelijkheid om door te groeien bij Heineken. Ze wordt aangesteld als brand manager bij Vrumona. Dit is een frisdrankenfabrikant en leverancier die Heineken beheert. Daar houdt zij zich bezig met marketingplannen voor diverse frisdranken onder het merk van Heineken en het lanceren van nieuwe producten.   

In 2014 is Sophia Kerkhof-Schneider uitgeroepen tot Topvrouw van het jaar. In de toekomst wil ze groeien en meerdere managementfuncties vervullen.