ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Yvonne Swaans

Naam: Yvonne Swaans

Functie: Ondernemer

 

Over Yvonne Swaans

Yvonne Swaans is een geboren ondernemer. In totaal heeft zij slechts 10 maanden voor een baas gewerkt.

Verder is zij alleen maar als zelfstandig ondernemer actief geweest. Naast ZZP’er heeft ze ook andere rollen vervuld zoals DGA, directeur, CEO en bestuurder. Yvonne is geïnteresseerd in kunst en bezoekt regelmatig een museum. Haar bewondering gaat voornamelijk uit naar mooie bijzondere kunstwerken en voorwerpen zoals het werk van Pablo Picasso.   

Loopbaan

Het eerste bedrijf dat Yvonne opricht was een particulier kinderdagbedrijf. In 1988 kwamen dit soort bedrijven nog amper voor. Het bedrijf kon niet echt van de grond komen door wet- en regelgeving. In 1990 was de start van ‘De Kamer Balie’ een feit. Dit was een bemiddelingsbureau voor kamers en onzelfstandige woningen. Het groeide snel, na een naamsverandering in 1993 naar de naam Direct Wonen, lanceerde zij in 1995 de eerste website. Het bedrijf groeide uit tot een landelijke keten met 30 vestigingen. In 2004 kwam Direct Wonen Verkoop in het leven. Dit ontstond door de toenemende vraag naar nieuwbouwprojecten en de mogelijkheid om zulke woningen projectmatig te verkopen. Met deze formule zijn een aantal grote projecten binnen gehaald. Met deze planning kwamen ook Direct Hypotheken en Direct Verzekeren uit de grond. In 2005 werd ze benoemd tot zakenvrouw van het jaar. In de jaren 2005 t/m 2015 is zij verantwoordelijk voor de investeringsmaatschappij Qmulus. Dit bedrijf is een kenmerkt zich door zelfgekozen beurs-exit en het overnemen van bedrijven. Daarmee ook het verder uitbouwen van bedrijven en het integreren van bedrijven uit het portfolio.

De belangrijkste bedrijven waar Yvonne verantwoording voor had zijn de Geldshop Groep, een online intermediair die actief is in de B2C financiële dienstverlening. Settle Service, verleent immigration- en relocation services. Kamernet.nl, een sociaal netwerk voor kamerzoekenden en verhuurders van studentenkamers.

Naast ondernemen wil zij graag haar kennis van leiden en zaken kunnen inzetten op een totaal ander vlak: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast zet zij zich in voor ze opvang van straatmeisjes in Ethiopië met haar betrokkenheid bij NGO ‘’Opfris’’.