vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Northern Logistics

Northern Logistics houdt zich vooral bezig met logistieke dienstverlening voor hun klant Horze. Northern Logistics zit zelf  op de grens van Drenthe en Groningen. Voor Horze versturen ze voornamelijk pakketten en bezorging door heel Europa. Naast het versturen en orderpicken naar particuliere klanten, hebben ze nog andere werkzaamheden. Ook verzorgen ze de gehele retourafdeling. Daarnaast beheren ze de flow van diverse artikelen van ruim 250 onafhankelijke leveranciers. Al deze leveranciers bieden haar producten aan via de website van Horze.

Geschiedenis van Northern Logistics

In 2008 is Northern Logistics ontstaan. De grootste klant van het bedrijf is Horze. Zij zijn in 2003 uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in de ruitersportwereld. Horze heeft een aanbod van ruim 60.000 verschillende paarden artikelen. In 2008 waren ze opzoek naar een goede locatie voor een Europees magazijn. Uiteindelijk na lang zoeken, kwamen ze terecht in Nieuw Buinen. Zij werden klant van Northern Logistics. De doelstelling van Horze bleef hetzelfde: Snelheid en kwaliteit leveren staat voorop!

Northern Logistics stuurt jaarlijks ongeveer een half miljoen producten door heel Europa via Horze. Naast dat worden er nog eens 125.000 pakketten gestuurd naar winkels over de rest van de wereld. Alleen met een goed functionerend team kan zo’n enorm taak worden volbracht. Het gaat dan ook erg goed. Het bedrijf heeft erg enthousiaste, jonge werknemers en werknemers met genoeg ervaring. Hier wordt een goede balans in gevonden. Tevens hechten ze een grote waarde aan samenwerking en sfeer in het team. Dit is dan ook terug te zien op de werkvloer. Het is erg gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt.

Toekomst 

Northern Logistics blijft op zoek om zichzelf nog beter te maken. Ze willen snelheid en kwaliteit bij de klanten blijven garanderen. Dit is zeker van belang met de wereld van de logistiek. Zo zijn er binnen het bedrijf vele testdagen om de snelheid te optimaliseren van orderpicken. Tevens wordt er veel overlegd om andere processen te verbeteren of versnellen.