vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De belangrijkste verschillen tussen Bitcoin en Ethereum

Hoewel Bitcoin lang dominant is geweest in de cryptocurrency-scene, is het tegenwoordig zeker niet de enige dominante munt. Ethereum is een ander cryptocurrency gerelateerd project dat veel hype heeft getrokken vanwege zijn extra functies en applicaties.

Het eerste ding over Ethereum is dat het niet alleen een digitale valuta is. Het is een blockchain-gebaseerd platform met enorm veel aspecten. Het bevat smart contracts, de Ethereum Virtual Machine (EVM) en het gebruikt zijn valuta ether voor peer-to-peer-contracten.

De smart contracts van Ethereum gebruiken blockchain-opgeslagen applicaties voor contractonderhandelingen en -facilitering. Het voordeel van deze contracten is dat de blockchain een gedecentraliseerde manier biedt om deze te verifiëren en af ​​te dwingen. Het gedecentraliseerde aspect maakt het ongelooflijk moeilijk voor fraude of censuur. De slimme contracten van Ethereum zijn bedoeld om meer veiligheid te bieden dan traditionele contracten en de bijbehorende kosten te verlagen.

De smart contract-toepassingen worden mogelijk gemaakt door ether, de blockchain-gebaseerde cryptocurrency van Ethereum. Ether, evenals andere crypto-activa, wordt bewaard in de Ethereum-portemonnee, waarmee u slimme contracten kunt maken en gebruiken.

Wat zijn de verschillen?

Er zijn veel kleinere aspecten die verschillen tussen de twee blockchain-gebaseerde projecten. Bitcoins gemiddelde bloktijd is ongeveer 10 minuten, terwijl die van Ethereum 12 seconden is. Deze snelle tijd wordt mogelijk gemaakt door het GHOST-protocol van Ethereum. Een snellere bloktijd betekent dat bevestigingen sneller zijn. Er zijn echter ook meer zwevende blokken. Door deze snelle bloktijd kiezen veel gebruikers om betalingen te doen met Ethereum in plaats van met Bitcoin.

Een ander belangrijk verschil tussen hen is hun monetaire aanbod. Meer dan tweederde van alle beschikbare bitcoin is al gedolven, de meerderheid gaat naar vroege mijnwerkers. Ethereum verhoogde het startkapitaal met een voorverkoop en slechts ongeveer de helft van de munten zal zijn gewonnen bij het vijfde jaar van zijn bestaan.

About Post Author