ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Burgemeester van Den Haag stapt op

Pauline Krikke stapt per direct op als burgemeester. Dat heeft ze gister bekendgemaakt door middel van een video. In de video wordt gerefereerd naar het kritische rapport van de Onderzoeksraad van de Veiligheid over de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp.

Afgelopen jaarwisseling ontstond er een vonkenregen in Scheveningen door de vreugdevuren van Duindorp en Scheveningen. De vonkenregen kon ontstaan door het gebruik van diesel. Dit is tegen de afspraken in en hierdoor kon de stapel in zijn geheel branden in plaats van deels. Ook waren de brandstapels veel hoger dan gemeten door de gemeente. Zo had Duindorp een stapel van 48,66 meter hoog en Scheveningen een stapel van 46 meter. Waar beide 41 meter was toegestaan. Uit het rapport van de OVV werd geconcludeerd dat de gemeente Den Haag de vreugdevuren te weinig heeft gehandhaafd.

De voormalige burgemeester verwijst in het filmpje ook naar het voorval van de twee wethouders die op dit moment onderzocht worden. Deze wethouders worden onderzocht op verdenking van corruptie. De burgemeester had de twee wethouders dringend verzocht het werk neer te leggen voor de voortgang van het denken en doen in Den Haag niet in de weg te zitten. Zij zegt nu hetzelfde te doen als wat zij aan haar wethouders heeft gevraagd. Wethouder Boudewijn Revis neemt voorlopig haar taken over.

About Post Author