zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

De AEX-index opent dinsdag weer boven de 500 na zware rode weken

 

De Nederlandse AEX-index is dinsdagochtend weer boven de grens van 500 punten gesloten. Ook zijn er andere Europese indexen die flink zijn gestegen. Dit zou komen omdat beleggers optimistischer zijn door de dalende cijfers van het coronavirus.

 

Stijging van de AEX

Maandag is de koers van de AEX al hard gestegen en dinsdag ochtend opende die met 2,6 procent in de groen. Deze stijgingen zijn tekens die erop wijzen dat de markt zich aan het verbeteren is. De diepte punt van de AEX was in maart toen stond ie op 404 punten, sindsdien is de AEX met 25 procent gestegen. Dit is een goede teken dat beleggers weer vertrouwen krijgen in de markt en er wordt verwacht dat de groei nog door zal gaan.

 

Niet allen in Nederland lijken beleggers weer vertrouwen te krijgen in de markt. Zo zien we dat de Amerikaanse aandelenmarkten maandag 8 procent in het groen sloten.  De uitbraak van het coronavirus vlakt af in veel landen en op sommige plekken wordt al gesproken over het opheffen van maatregelen. Dit geeft beleggers rust en vertrouwen waardoor er weer wordt geïnvesteerd. Dit betekent niet dat de coronavirus en de crisis op de aandelenmarkt zullen verdwijnen binnenkort, het zal tijd kosten om dit allemaal optelossen.

About Post Author