vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Dit is waarom bedrijven steeds vaker voor een verzuimverzekering kiezen

Er zijn tal van bedrijfsverzekeringen die niet verplicht zijn, maar wél erg handig kunnen zijn. Een verzuimverzekering is daar één van. Als werkgever kun je nooit geheel voorkomen dat je personeel ziek wordt. Enkele dagen zijn vaak geen probleem. Maar wat nou als het om een langdurige ziekte gaat of als je medewerker misschien zelfs wel meer dan een jaar uit de running is? Het is bij de wet verplicht om het personeel in dienst te houden en salaris door te betalen. In elk geval de eerste twee jaar. Ook de kosten voor begeleiding en re-integratie zijn voor het bedrijf. Met name voor kleinere bedrijven kan dit een enorme aanslag op de financiën zijn. Je kunt echter weinig doen om dit te voorkomen.

Echter, je kunt je wel tegen dit risico indekken. Dit doe je met een zogenaamde verzuimverzekering. Een verzuimverzekering dekt de kosten bij verzuim. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven verzuimverzekering vergelijken én afsluiten.

Waar ben je precies voor verzekerd?

Indien je wenst om een verzuimverzekering af te sluiten, wil je natuurlijk ook weten wat dit precies inhoudt. Waar ben je precies allemaal voor verzekerd? Wat kun je verwachten van jouw verzekering?

Op de eerste plaats sluit je een verzuimverzekering af om financiële problemen te voorkomen bij langdurig verzuim van het personeel. Wat veel bedrijven niet beseffen is dat iedere dag verzuim het bedrijf veel geld kan kosten. De kosten lopen al gauw op tot circa tweehonderdvijftig euro per dag. Bij grotere bedrijven zijn deze kosten vaak goed op te vangen. Kleinere bedrijven kunnen financieel echter in de problemen komen door verzuim. Met een verzuimverzekering weet je zeker dat je deze mogelijke kosten kunt opvangen, zonder dat dit een risico zal vormen voor het bedrijf.

De verzekering vergoedt de eerste twee jaar doorbetaling van minimaal zeventig procent van het loon. Daarnaast kan de verzekering worden ingezet om ook de verdere begeleiding en re-integratie te vergoeden. Besef wel dat iedere verzekeraar andere voorwaarden kent. Sommige verzekeraars maken bijvoorbeeld gebruik van een eigen risico en stellen het bedrijf verantwoordelijk om in elk geval de eerste dagen verzuim te betalen. Bovendien is het ook mogelijk dat ze een maximum bedrag hanteren wat zij kunnen uitkeren bij verzuim.

Verzuimverzekering vergelijken

Waar je precies voor verzekerd bent en wat de voorwaarden zijn, is geheel afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Daarom is het niet alleen goed om de verschillende aanbiedingen op prijs te beoordelen, maar ook om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Inclusief de kleine lettertjes. Gelukkig zijn er een aantal digitale tools die je kunt gebruiken om eenvoudig te vergelijken. Op die manier hoef je niet zelf talloze offertes op te vragen en zie je in één oogopslag welke verzuimverzekering de beste optie is voor jouw bedrijf.

Een verzuimverzekering is zeker niet verplicht. Bij kleine bedrijven wordt deze echter wel aanbevolen. Op die manier dek je jezelf in voor mogelijke financiële problemen indien het noodlot toeslaat. Ziekteverzuim voorkomen is namelijk nooit geheel mogelijk en hier moet je als werkgever op berekend zijn.

About Post Author