ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Drieduizend medewerkers van Boeing krijgen andere taak binnen het bedrijf

Zo’n drieduizend medewerkers van Boeing krijgen een andere taak toebedeeld nu het bedrijf stopt met de productie van de 737 MAX. De meeste medewerkers zijn actief bij de locatie van het vliegtuigconcern in het Amerikaanse Renton.

Boeing herhaalt opnieuw niet van plan te zijn medewerkers te ontslaan. Het concern maakte ook bekend een nieuwe opslaglocatie voor de geproduceerde 737 MAX’s te hebben geopend in Californië. Sommige medewerkers die betrokken zijn bij de productie van het model gaan nu werken bij de opslaglocaties van Boeing.

Maar de productiestop heeft niet alleen impact op Boeing. Er zijn onder meer honderden leveranciers bij betrokken. Eén van die bedrijven, Spirit AeroSystems, heeft aangegeven dat medewerkers zich kunnen melden voor een vrijwillig ontslag.

Boeing wacht nog op goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FAA voor de 737 MAX, maar duidelijkheid hierover blijft uit. Naar verluidt zou de luchtvaartautoriteit de terugkeer van het vliegtuig sowieso niet vóór eind februari goedkeuren. Hierdoor zou het sowieso tot april dit jaar duren voordat de vliegtuigen weer de lucht in kunnen.

About Post Author