ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Elektrisch auto rijden: Gemakkelijk en voordeling

De brandstofprijzen zijn door de oorlog van Rusland met Oekraïne heel hoog. Je betaalt bijna 2,40 per liter aan benzine en dat is natuurlijk vervelend. Misschien een reden voor je om over te stappen naar elektrische auto rijden? Elektrisch autorijden is een stuk goedkoper en natuurlijk goed voor het milieu. Het is een duurzame manier waarop je veel geld kunt besparen, zo zitten er alleen maar voordelen aan verbonden. Echter, is de aanschafprijs van een elektrische auto natuurlijk duur, maar zijn er ook goedkope modellen. Ieder automerk is bezig met het maken van elektrische auto’s waardoor er meer goedkope modellen op de markt komen. Toch moet een elektrisch voertuig opgeladen worden en dat wordt gedaan door middel van elektriciteit. Hiervoor zijn er duizenden laadpalen verdeeld over het hele land waar je de auto kunt opladen. Maar hoe werkt het laden precies? En wat heb je nodig om te kunnen laden? In dit artikel gaan we dit uitgebreid uitleggen zodat je precies weet wat je moet doen.

Laadpas

Net zoals je moet betalen voor benzine en diesel, moet je ook betalen voor elektriciteit. Je hebt een laadpas nodig wanneer je een elektrische auto hebt. Je kunt met de laadpas namelijk overal de auto opladen zodat je nooit met een lege accu komt te staan. Met sommige elektrische auto’s is dit heel handig omdat ze een lage actieradius hebben. Je kunt met een laadpas het laden starten en stoppen en op de laadpas wordt alles netjes bijgehouden. Er wordt gekeken hoeveel elektriciteit per kilowattuur je gebruikt per laadbeurt en dit wordt in rekening gebracht. De leverancier van de laadpas stuurt een factuur met alle laadbeurten die je hebt genomen in de maand.

Hoe werkt een laadpaal?

De werkingen van de diverse laadpalen kan flink verschillen, maar in de meeste gevallen verbind je de laadpaal met de auto. Door de bijhorende kabel in te pluggen in het voertuig zorg je ervoor dat de laadpaal verbonden staat met de auto. Je kunt met de laadpas jezelf aanmelden bij de laadpaal en je doet dit door hem bij de scanner te houden. Het is hetzelfde als het contactloos betalen bij een tankstation. Je kunt nu de auto opladen en dit duurt ongeveer 40 minuten, wanneer je klaar bent berg je de kabel weer goed op. Bij een snellaadpaal gaat dit nog sneller en kun je weer snel de weg op gaan. Je moet wel opletten, want er zijn twee verschillende kabels die je kunt gebruiken. De kabels type 1 en type 2 zijn verschillend van elkaar, echter gebruiken de meeste elektrische voertuigen type 2.

Zakelijke laadpas

Maak je jaarlijks veel zakelijke kilometers voor je onderneming? Mooi, maar wist je dat je de zakelijke kilometers kunt declareren? Je bent op deze manier veel minder geld kwijt en dat komt doordat je de btw kunt terugvragen. Ook voor bedrijven met veel werknemers, die gebruik maken van elektrische bedrijfsauto’s is het ideaal. Je krijgt zo een goed overzicht van alle laadbeurten en je kunt dit gebruiken bij het terugvragen van de btw.

About Post Author