do. nov 30th, 2023

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Grootste rederij hervat cruisereizen

aida cruises

Grootste rederij hervat cruisereizen

De grootste uitbater van cruiseschepen, hervat vanaf volgende week enkele cruisereizen. Carnival, het moederbedrijf van onder andere Holland America Line, Princess Cruises en Costa, bijt volgens de planning het spits af met reizen van cruisemaatschappij AIDA.

In het voorjaar moesten verschillende cruiseschepen nog buigen door uitbraken van het coranavirus aan boord. De boten mochten nergens aanmeren en hele schepen moesten noodgedwongen in quarantaine. Door de negatieve ontwikkelingen rondom internationaal reizen, werden cruises volledig stilgelegd.

De crisis heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Carnival van 18 schepen afscheid heeft moeten nemen. Dit komt neer op 12% van de volledige vloot. Deze schepen waren volgens het bedrijf ineffiëciente schepen die samen verantwoordelijk waren voor slechts 3% van de totale inkomsten.

Nu de organisatie zich volledig heeft aangepast aan de nieuwe situatie, denkt zij dat de bedrijfsvoering weer opgestart kan worden. Vorige maand begon dat al met twee cruises van Costa in Italië. Deze reizen verliepen volgens Carnival succesvol.

Ondanks de coronacrisis hebben de rederijen volgens Carnival al flink wat boekingen voor volgend jaar binnen. Het bedrijf is dan ook hoopvol dat het aanstaande cruiseseizoen zonder al te veel problemen doorgang kan vinden.

About Post Author

%d bloggers liken dit: