ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Nederland heeft de beste economie van Europa

Op de ranglijst van het World Economic Forum (WEF) stijgt de Nederlandse economie met 2 plekken naar de vierde plek. Hiermee passeert Nederland, Zwitserland en Duitsland. Wereldwijd staan alleen Singapore, de Verenigde Staten en Hongkong hoger dan Nederland.

Dit is de eerste keer dat Nederland de beste is van Europa. Zwitserland bleef Nederland vaak voor en Duitsland ook. De reden dat Nederland dit jaar zo goed scoort is dankzij zijn uitstekende infrastructuur, hoogwaardige ICT-voorzieningen, stabiele overheidsbeleid, hoogopgeleide beroepsbevolking en uitstekende gezondheidszorg.

Innovatie

Toch is het gek dat Nederland op plek tien staat als het gaat om innovatie. Duitsland, de VS en Zwitserland staan op plek één tot en met drie. Volgens experts wordt er zowel door de regering als het bedrijfsleven niet genoeg geïnvesteerd in onderzoek.

Kabinet

Gister maakte het kabinet bekend meer te willen investeren in nieuwe technologieën. Staatssecretaris Mona Keijzer maakte namelijk bekend in artificiële intelligentie te willen investeren. De overheid doet dit al maar ze willen de investeringen verdubbelen.

Volgens experts uit dit vak zou deze verdubbeling alsnog niet genoeg zijn. Deze zomer werd door hen de noodklok geluid. Zij zeggen namelijk dat Nederlandse wetenschappers en technici met kennis van het vak naar het buitenland vertrekken. Hier zouden zij namelijk meer kansen hebben en mogelijk ook meer verdienen.

About Post Author