ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Cadeaubon blijft populair cadeau

cadeaubon blijft populair cadeau

Het is wel leuk om te doen, maar momenteel niet of nauwelijks mogelijk: in de winkel een cadeautje uitzoeken. Vanwege de sluiting van alle niet-essentiële winkels in verband met covid-19, zit er voor consumenten niets anders op dan het cadeau maar via internet te bestellen. Een handig alternatief is de cadeaubon zoals de Google Play Card. Winkeliers en webshops zien de populariteit van cadeaubonnen toenemen. Met zo’n bon kan de ontvanger zelf een cadeau kopen of bestellen. Nu, of over een tijdje.

Zelf iets leuks uitzoeken

Het vinden van een leuk cadeau is vaak al een hele opgave. Maar, al scrollend op het internet kan dat voor veel mensen een nog grotere uitdaging zijn. Veel dingen wil je toch even zien en vasthouden voor je besluit of je ze wel of niet koopt. Gelukkig is het bij de meeste winkelketens mogelijk een cadeaubon aan te schaffen. Ook steeds meer kleine lokale (cadeau)winkels geven giftcards uit. Deze kan de koper of ontvanger ofwel online besteden, of zodra de winkel haar deuren weer mag openen. Met het geven van een cadeaubon bied je als het ware het assortiment van een bepaalde winkel aan, in plaats van een specifiek product. En dat maakt de zoektocht stukken eenvoudiger.

 

cadeaubon blijft populair cadeau

 

Soorten cadeaubonnen

Niet alleen fysieke winkels geven cadeaubonnen uit. Ook van webshops kun je zo’n kaart aanschaffen. En de bonnen zijn er niet alleen voor fysieke cadeaus, want met bijvoorbeeld een Google Play Card kun je als ontvanger zelf kiezen of je er betaalde apps, films, muziek of ebooks van wilt aanschaffen. Bovendien zet je het tegoed op je smartphone of tablet en blijft het daar staan totdat je het uitgeeft. Heb je op dit moment dus geen aankoop op het oog, dan is dat niet erg. Het tegoed blijft bewaard tot je het wel nodig hebt of wilt uitgeven.

 

Cadeaubon als cadeau verpakken

Een bon is op zichzelf natuurlijk vrij klein van stuk. Vaak heeft het de afmeting van een creditcard, met eventueel nog een kartonnen kaartje eromheen. Soms zijn er speciale kartonnen cadeauhoesjes te koop waar je de kaart in kunt schuiven. Maar je kunt er natuurlijk ook vrij eenvoudig zelf een leuk geheel van maken. Koop bijvoorbeeld een plantje of klein bosje bloemen bij de supermarkt en steek de kaart erin. Stuur je het cadeau liever op, dan is een brievenbusdoosje met cadeaubon aangevuld met iets lekkers of een ander kleinigheidje een leuk idee. Zo geef je de ontvanger toch net wat meer dan alleen de bon.

 

Hoe lang is het tegoed op een cadeaubon geldig?

Er zijn wettelijke regels als het gaat om de geldigheid van het tegoed op cadeaubonnen. Het tegoed op de cadeaubon is altijd minstens een jaar geldig. Korter dan een jaar mag niet. Is het tegoed bovendien korter dan vijf jaar geldig, dan moet dit op de bon zijn aangegeven. Staat er een uitgiftedatum op de bon, maar geen vervaldatum, dan is het tegoed minimaal vijf jaar geldig. Het is niet zo dat de bon na die tijd niet meer geldig is, maar er kan wel discussie ontstaan. Staat er geen uitgiftedatum op de bon en ook geen vervaldatum? Dan is de bon onbeperkt geldig.

About Post Author