vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Rabobank krijgt boete van 2 miljoen euro voor het verbreken van regels

De Rabobank heeft een boete opgelegd gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). De boete die opgelegd is gaat de Rabobank 2 miljoen euro kosten. Reden voor de boete is omdat de Rabobank 3 maal de Europese bonusregels heeft verbroken in 2014. Dit maakte De Nederlandsche Bank bekend donderdag bekend.

 

Verbroken regels

De Rabobank heeft drie regels verbroken waardoor ze deze boete opgelegd gekregen hebben en dit speelde zich af in 2014. Eerst betaalde de bank een te hoge variabele beloning aan drie medewerkers, die hoger was dan hun vaste beloning. Ook gaf de Rabobank aan 125 medewerkers van de bank te vroeg een variabele beloning uitbetaald. De laatste fout die de Rabobank had gemaakt was de beloning voor de zelfde 125 medewerkers en 5 andere volledig in cash uitbetalen, terwijl de helft hiervan in financiële instrumenten uitbetaald had moeten worden.

 

De regels waren verbroken in 2014. De Nederlandsche Bank laat weten dat de bank zich sinds 2015 netjes aan de Europese regels houd. Rabobank accepteer deze boete en zal niet in beroep gaan tegen deze boete.

About Post Author