vr. mei 24th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Recordverlies van 1,8 miljard euro bij luchtvaartmaatschappij Air France-KLM

Air France-KLM heeft donderdag hun kwartaalcijfers naar buiten gebracht waarin stond dat het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies heeft geleden van 1,8 miljard euro. Deze enorme verlies heeft te maken gehad met de coronamaatregelen die landen in de hele wereld hebben genomen, o was het verlies vorig jaar in dezelfde periode 320 miljoen euro.

 

Reden voor verlies

Dat luchtvaartmaatschappijen het zwaar hebben nu is geen geheim. Zo zorgt de coronacrisis voor veel problemen in de luchtvaartbranche. Vliegtuigen van Air France-KLM blijven op de grond, eind april werd bekend gemaakt door KLM dat ze in maart 54 procent minder passagiers hadden vervoerd. De daling in aantal vervoerde passagiers zal in de twee het kwartaal van dit jaar nog veder dalen, omdat er nog veel maatregelen zijn in het reisverkeer. Air France-KLM verwacht dat de vliegcapaciteit in het tweede en derde kwartaal dan ook met 95 en 80 procent lager zal liggen dan vorig jaar.

 

Verlies van Air France-KLM

Het nettoverlies van Air France-KLM is totaal 1,8 miljard euro in het eerste kwartaal van dit jaar. De operationele verlies van Air France allen was 536 miljoen euro. Bij KLM was de operationele verlies lager, dit verlies was 275 miljoen euro.  Door deze grote verliezen heeft zowel Air France en KLM bij nationale overheden voor steun moeten vragen. Nederland zal KLM helpen met een bedrag tussen 2 en 4 miljard euro. Air France krijgt steun van Frankrijk van 7 miljard euro aan leningen.

About Post Author