ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Sneller internet op kantoor: hier moet je aan denken!

Bijna alle bedrijven zijn inmiddels online actief. Ook veel werkzaamheden worden via de digitale wereld uitgevoerd. Het internet is dan ook bijna niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Helaas mankeert hier ook nog wel eens wat aan. Denk aan storingen, maar ook aan veel te traag internet. Traag internet of storingen kunnen leiden tot een lagere productiviteit van je medewerkers. Daarom is het belangrijk dat het internet altijd naar behoren werkt, veel kan hebben en tegelijkertijd snel genoeg is. Merk jij echter dat er veel problemen zijn met het internet op kantoor en dat dit het gewone werken negatief weet te beïnvloeden? Dan wordt het tijd dat hier verandering in komt. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je precies aan denken om sneller internet op kantoor te krijgen? We zetten een aantal tips op een rijtje.

Kies voor glasvezel internet

Doe vandaag nog de glasvezel check en bekijk of jouw pand al is aangesloten op glasvezel. Als glasvezel internet tot de mogelijkheden behoort, kan dit heel wat problemen oplossen. Glasvezel lijkt het toverwoord op de vraag naar snel internet te zijn. Glasvezel is een speciale techniek die speciaal bedacht is om internetverbindingen sneller en betrouwbaarder te maken. Bovendien is het een open netwerk. Dat betekent dat je geheel zelf een provider kunt kiezen die bij jouw wensen aansluit.

Goed nieuws als er nog geen glasvezel in jouw omgeving is. Ze zijn in Nederland namelijk hard aan het werk om het netwerk steeds verder uit te breiden. Inmiddels maken al heel wat bedrijven en particulieren gebruik van glasvezel en naar verwachting zal dit voor bijna iedereen in Nederland rond 2030 mogelijk zijn.

Kies de juiste snelheid

Misschien ben je het niet gewend om een abonnement voor alleen internet af te sluiten. Thuis beschikken de meeste mensen toch over een alles-in-één pakket. Bovendien is internet afsluiten voor een kantoorpand wel heel andere koek dan thuis. Je moet met veel dingen rekening houden. Bijvoorbeeld met jullie internetgedrag, maar ook met de hoeveelheid mensen die hier dagelijks gebruik van maken. Het ene bedrijf zal een hoger internetverbruik hebben dan het andere.

Ons advies is om in het bedrijfsleven niet te besparen op de snelheid van het internet. Ook met de ogen gericht op de toekomst. Misschien maak je nu nog relatief weinig gebruik van het internet of heb je nog maar weinig mensen in dienst, maar dit kan in de toekomst weer heel anders zijn. Op kantoor is het meest uitgebreide pakket met de hoogste snelheid meestal de beste keuze.

Plaats je modems op een strategische plek

Als het nog niet mogelijk is om op glasvezel over te stappen, ben je genoodzaakt om modems te gebruiken. Echter, de meeste bedrijfspanden worden steeds beter geïsoleerd. Door de dikke vloeren en wanden is het lastig om overal een even goede verbinding te krijgen. Plaats de modems daarom ook op een strategische plek en maak eventueel gebruik van een wifi versterker.

About Post Author