ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Adriana Esmeijer

Naam: Adriana Esmeijer

Functie: Directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

 

Over Adriana Esmeijer

Adriana Esmeijer werd geboren in 1966. Ze studeerde Journalistiek in Tilburg en is op dit moment directeur van Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit is een fondsenwervende cultuurfonds die Nederlandse cultuur- en natuurprojecten ondersteunt. Adriana is getrouwd, samenwonend en heeft geen kinderen.

Loopbaan

Adriana Esmeijer besloot om na haar middelbare school te gaan studeren aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Daar studeerde zij in 1987 af. Om haar kennis te verbreden is zij verder gaan studeren aan de Katholieke Universiteit Brabant wat tegenwoordig de Universiteit van Tilburg is, aan de studie taal- en literatuurwetenschappen. In eerste instantie wekte dit haar interesse maar uiteindelijk had ze toch iets anders voor ogen. De studie die volgens haar beter aansloot bij journalistiek was tekstwetenschap, maar heeft besloten om toch taal- en literatuurwetenschap te doen. Ze raakte steeds meer geïnteresseerd in de literatuur en theorie en studeerde af in die richting. In 1992 rondt ze haar afstudeerproject cum laude af.   

In de periode 1984 tot 1992 werkt Adriana Esmeijer als freelancer. Ze voerde werkzaamheden uit als tekstschrijver, redacteur en programmamaker voor meerder organisaties en media. Na het behalen van haar studie ging Adriana werken bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Dat was ze verantwoordelijk als wetenschapsvoorlichter bij Voorlichting en Externe Betrekkingen. In 1997 ruilde ze Amsterdam in voor Rotterdam. Ze startte als hoofd Interne en Externe betrekkingen bij de Erasmus Universiteit. Toch promoveerde ze in 1999 nog aan de Vrije Universiteit Amsterdam in wetenschapscommunicatie. In 2001 werd ze benoemd tot directeur van het Bernhard Cultuurfonds.

Adriana Esmeijer heeft naar haar functie als directeur meerdere nevenfuncties. Zo is ze lid van vele besturen zoals die van het Goede Doelen Platform en van het bestuur van stichting Collecteplan. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan lezen. Van Engelstalige literatuur tot poëzie, maar ook muziekgeschiedenis.