ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Alexander Wijninga

Naam: Alexander Wijninga

Functie: Jonge ondernemer

Over Alexander Wijninga

Alexander Wijninga werd geboren op 17 augustus 1994. Nadat hij zijn middelbaar onderwijs afrondde op het RSG Magister Alvinus heeft hij een jaar de studie Rechte gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht.

Hierna stapte hij over na een andere opleiding: Inetnational Communicaition and Media. Alexander is inmiddels al 4 jaar bezig met ondernemen. Hij begon met een social media marketing bureau en is op dit moment eigenaar bij de startup in de techbranche: Watermelon Ventures.

 

Ondernemer

Alexander was op jonge leeftijd al bezig met ondernemen. Inmiddels heeft hij al aardig wat ervaring op ondernemersgebied. Hij startte meerdere bedrijfjes op. Alleen of met een partner. In 2012 begon het met Awijninga.nl. Hiermee gaf hij presentaties en workshops aan bedrijven over het gebruik en effect van de inzet van social media. De naamsverandering volgde na één jaar. Het werd The Next Network. Naast de eerder genoemde diensten introduceerde hij met dit bedrijf een nieuwe: het uit handen nemen van social media kanalen van bedrijven.

 

In 2014 won hij de tweede prijs op het StartUp weekend Utrecht, powered by Google evenement. Avocado was het idee om een thuisbezorgd te beginnen voor gezond eten. Hierna werd hij aangesteld las lid van Raad van Advies bij Leaders of Today. Naast een eigen startup begon hij ook een project op online sales te verbeteren, genaamd Incredistart.

 

Zijn laatste project en tevens startup is Watermelon. Met deze startup wilde hij het mogelijk maken om de communicatie tussen bedrijven en klanten te verbeten met behulp van WhatsApp. In juli 2016 kwam het bedrijf echter in aanraking met Silicon Valley. Het zou namelijk technisch en juridisch niet toelaatbaar zijn om dit te implementeren. Daarom is Watermelon Ventures opgericht met het oog op sterke software-bedrijven te bouwen.