vr. feb 23rd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ben Woldring

Naam: Ben Woldring

Functie: Internet-ondernemer

 

Over Ben Woldring

Ben Woldring werd op 6 februari 1985 in Groningen. Op 13-jarige leeftijd begon de ondernemer in hem al naar buiten treden. Hij begon voor een schoolopdracht de website Bellen.com. Op dit moment is internet-ondernemer. Daarnaast is hij directeur van Bencom Group en richtte zijn eigen bedrijf op.  

 

Loopbaan

Zijn eerst project is de website Bellen.com. De website vergeleek telefoontarieven van meerdere aanbieders. Het project groeide uit tot een groot succes en begon er geld mee te verdienen. Door middel van advertenties die hij plaatste. Ben is ook directeur van de Bencom Group. Het internetbedrijf heeft 3 vestigingen en 25 werknemers in dienst. Bencom Group is een groep van onafhankelijke vergelijkingswebsites die opereren op de markt van bellen, internetten, digitale tv, energie en boekingssites.  

 

Later richtte hij zin eigen bedrijf op. Hiermee startte nog meer websites. Zijn moeder is locatiedirecteur en zijn vader is zijn persoonlijke assistent en beheerder van de agenda. Hij is eigenaar van een aantal vergelijkingssites. Onder meer Gaslicht.com. Op deze website is het mogelijk om prijzen te vergelijken van gas en elektra. In 2003 ontvang Ben Woldring de prijs voor Entrepreneur of the Year bij Ernst & Young. Drie jaar later werd hij benoemd tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25 door het Amerikaanse zakenblad Business Week.

 

Naast ondernemen zet hij zich ook in als ambassadeur voor verschillende stichtingen. Zoals het Beatrix Kinderkliniek in Groningen, de Stichting voor het Gehandicapte Kind en Entreprenasium. Verder hij speelde hij in 2014 een rol in het discipel bij The Passion in Groningen.