ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Chris van den Heuvel

Naam: Chris van den Heuvel

Functie: Muziekdocent

 

Over Chris van den Heuvel

Chris van den Heuvel, geboren op 31 december 1968, woont in Oldenzaal.

Chris is afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede en Amsterdam op Piano en Bastuba. Na al zijn opgedane ervaring heeft hij besloten om als ondernemer muzieklessen te geven bij mensen aan huis.

Loopbaan

Nadat zijn studie was hij 18 jaar in de functie van pianist en tubaist bij de Koninklijke Militaire Kapel: Johan Willem Friso. Daarnaast is hij jarenlang leider geweest van de Bigband bij de Landmacht. Hiermee brak hij door en kon hij een groter podium betreden. Hij heeft vele concerten en opnames meegemaakt. Verder begeleidde hij ook verschillende artiesten, onder meer Trijntje Oosterhuis, Karin Bloemen, Do en Guus Meeuwis. Naast zijn huidige baan werkt hij ook mee bij diverse muzikale concepten zoals Dokter & de Heer. Met zijn muzikale ervaring is hij ook 25 jaar lang leider geweest bij meerdere blaaskapellen en orkesten. Hiermee is hij gevraagd om als jurylid te fungeren voor de KNFM afdeling blaasmuziek. Naar deze werkzaamheden is hij de laatste 22 jaar werkzaam als muzikaal leider, kunstenaar en organisator van gala-avonden. Met zijn functie als docent heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende muziek scholen in Overijssel en Gelderland. Hij gebruikt zijn expertise voor workshops die hij zowel in Nederland als Duitsland uitvoert.

Met zijn ervaring en kennis besloot hij om de ondernemer in hem naar buiten te laten treden. Chris van den Heuvel geeft mensen aan huis muziek les. Hij merkte dat er voor gezinnen met kinderen een drempel lag om naar een muziekschool te gaan. Het is minder stressvol voor kinderen. Zij kunnen namelijk les krijgen in hun vertrouwde omgeving. De aan het conservatorium afgestudeerde van den Heuvel geeft naast muzieklessen aan huis ook pianoles, keyboard les en verschillende koperinstrumenten. Hij vindt het heerlijk ontspannend om bezig te zijn met muziek. Zijn boodschap luidt: ‘’genieten van muziek verrijkt de geest om te leven.’’