zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Denis Maessen

Naam: Denis Maessen

Functie: Ibou Consultancy & Management

 

Over Denis Maessen

Denis Maessen is geboren in 1961. Hij is medeoprichter van Ibou Consultancy en Management. Met dit bedrijf houdt hij zich bezig met visieontwikkeling, strategiebepaling en innovatie. Tevens is hij vicepresident van EFIP (European Forum of Independent Professionals). Daarnaast is hij voorzitter van het bestuur van Focwa Schadeherstel.

Loopbaan

In 1979 behaald Denis Maessen zijn diploma op de middelbare school. Daarna besloot hij de opleiding te gaan volgen tot officier der Mariniers aan het Koninkrijk Instituut voor de Marine. Hier volgde hij de studierichting Politicologie. De eigenschappen van Maessen zijn reislustig en leergierig. Als specialist in contraterrorisme reist hij in 1985 vijf jaar de wereld rond en heeft hij diverse rollen als leidinggevende van operationele eenheden. In dezelfde periode rondt hij de studie Algemeen Recht met onder andere de vakken rechtspsychologie, criminologie en organisatiekunde. In zijn carrière als marinier heeft hij veel samengewerkt met de overheid en politie. Met zijn interesse voor maatschappij en ontwikkeling van het individu is hij in 1990 begonnen als adviseur bij Alons & Partners. Bij dit adviesbureau was hij verantwoordelijk voor nationale beleidsontwikkeling en innovatieve projecten. In 1994 besluit hij om over te stappen naar Rijnconsult. Daar krijgt hij de mogelijkheid om zich te focussen op het bedrijfsleven. In 1996 volgt hij de studie Management Consultancy aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.     

In 1998 begint hij een adviesbureau gericht op strategische verandering. Het bedrijf Strategic Development Group groeit in korte tijd. In 2011 zette hij met meerdere Ibou Consultancy & Management op. Bij dit bureau ligt het advies voornamelijk op strategie, beleidsvoering en online innovatie. Naast het adviesbureau hecht Denis veel waarde aan ondernemerschap. Om die reden zet hij zich in voor de ZZP’ers in Nederland. In 2015 besluit hij deel te nemen in de SER. Daarna volgde zijn functie als voorzitter van PZO-ZZP. Platform Zelfstandige Ondernemers.

Verder heeft Denis ook nevenactiviteiten zoals zijn betrokkenheid bij de defensie. Zo is hij reservist en geeft hij lezingen aan de Erasmus Universiteit.