ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Esther Raats

Naam: Esther Raads

Functie: SER-lid & Ondernemer

 

Over Esther Raats

Esther Raats werd geboren op 14 september 1969. Groeide op in een ondernemersfamilie.

Zij volgde haar studie aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Esther Raads leidde een succesvol bedrijf en werd eerder benoemd tot zakenvrouw van het jaar. Esther heeft samen met haar man drie kinderen.

Carrière

Esther is opgegroeid in een echte ondernemersfamilie. Haar vader had een eigen bedrijf in audio-/video en computer accessoires en haar moeder een uitzendbureau vanuit huis. Tijdens haar middelbare school periode had zij nog niet de drang om ondernemer te worden. Als jong meisje wilde zij graag politieagent worden bij de verkeerspolitie. Op de havo realiseerde zij dat ze wel degelijk belangstelling moest hebben voor school om zo haar ambities waar te kunnen maken.

Na haar hogere hotelschool periode besloot zij om naar Aruba te vertrekken met haar man. Daar werd zij activiteitendirecteur van verschillende hotels in de periode van 1993 tot 1996. Haar vader vroeg haar al een paar keer zijn bedrijf over te nemen. Micro-Mel Nederland zou zo over te nemen zijn en ze zou terecht komen in een gespreid bedje. In 1997 wilde haar vader duidelijkheid en moest Esther beslissen of zij in Aruba zou blijven of terug zou keren. In dat jaar begon zij te als assistent-verkoper om het bedrijf beter te leren kennen. Daarna is zij tot 2003 commercieel directeur van Micro-Mel Nederland bv geweest. Na de leerzame periode besloot zij over te stappen naar kabelleverancier Brandrigde Europe. Hier is zij voor één jaar managing director geweest. In de periode 2004-2008 is zij CEO van de financiële instelling Eurochannels geweest. Esther Raats werd in die periode in 2006 verkozen tot zakenvrouw van het jaar. Dit heeft haar geholpen in de aanstelling als directeur van Stichting Talent naar de Top in 2009. Hier is zij tot op heden nog steeds directeur. In dat zelfde jaar werd zij voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers. In april 2010 sloot zij zich aan als ondernemerslid bij de Sociaal-Economische Raad.