ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Henk Volberda

Naam: Henk Volberda

Functie: Bedrijfskundige

 

Over Henk Volberda

Henk Wijtze Volberda is geboren in 1964 in Sneek. Hij is een bedrijfskundige en hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid bij de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Carrière

In 1983 begon Volberda aan zijn studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1987 behaald hij zijn diploma. Hij promoveerde in 1991 op het proefschrift Orgnanizational flexibility: change and preservation: a flexibility audit & redesign method. Tijdens zijn periode als promovendus was Henk verbonden met meerdere scholen. Zoals de Wharton Business School, de businessschool City University London en de businessschool Duke University. In de periode tussen zijn afstudeerjaar en begin van zijn proefschrift volgde Henk een training bij Twynstra Gudde bij GITP. Dit bedrijf is gespecialiseerd in humanresourcemanagement. Nadat hij promoveerde in 1991 werd hij wetenschappelijk medewerker bij de RSM van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na een vierjarige periode werd hij aangesteld als hoogleraar Strategisch Management en Ondernemingsbeleid.

Tevens is hij voorzitter bij de vakgroep Strategie & Omgeving op de Universiteit. Verder heeft Henk een verantwoording als docent bij het Sioo. Sioo is een verkorte naam voor Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde. Het is een onderwijsinstelling dat zich richt op management en advies. De onderwijsinstelling is voornamelijk gericht op organisatieadviseurs, managers en bestuurders. Als docent is Henk verantwoordelijk voor een aantal opleidingen met de thema’s organisatiekunde, veranderingsmanagement, organisatieadvies en leiderschap. Verder is Henk Volberda is tevens werkzaam als programmadirecteur ERIM. Het Erasmus Research Institute of Management (ERIM) is een onderzoeksinstituut voor bedrijfskunde en economie.   

Met zijn opgedane kennis als bedrijfskundige en hoogleraar deelt Henk Volberda zijn ervaringen met diverse tijdschriften. Waaronder M&O, Long Range Planning, Journal of International Business Studies, Organization Science.

Henk Volberda heeft meerder publicaties op zijn naam staan. Zijn laatste publicatie is Inspelen op globalisering: offshoring, innovatie en versterking van de concurrentiekracht van Nederland. Dit bracht bij uit samen met René Wezel: Stichting Maatschappij en Onderneming.