ma. dec 4th, 2023

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Henri Remmers

Naam: Henri Remmers

Functie: Algemeen directeur RECO Productions International

Over Henri Remmers

Henri Remmers is geboren op 24 januari 1946 in Bogor, Indonesië. Hij begon zijn carrière als journalist, waar hij voor verschillende tijdschriften heeft gewerkt. Hij schreef veelal over economische, sociale en politieke onderwerpen. Gedurende zijn loopbaan kwam hij terecht bij de, toen der tijd, grootste tijdschriftuitgevers in Nederland, de VNU. Hij heeft onder andere meegewerkt aan de ontwikkelingen van nieuwe tijdschriften.

RECO Productions

Na zijn journalistieke loopbaan was Henri Remmers bereid om zijn carrière een wending te geven. Hij is zijn eigen onderneming gaan starten, namelijk RECO Productions International. Het bedrijf produceerde nieuwe televisieprogramma’s en heeft onder andere nieuwsshows geproduceerd voor Veronica. Daarnaast ontwikkelde RECO ook tv-reclames en documentaires. Ook heeft Hij gewerkt als televisiepresentator. Zo interviewde hij bekende Nederlanders in het programma ‘Remmers ontmoet…’. Henri Remmers mocht in onder andere aan de praat met voetballegende Johan Cruijff. Het programma was te zien de televisiezender Veronica en was een project van RECO Productions.

De laatste 23 jaar is Henri Rememrs vooral bezig geweest met RECO. Met zijn bedrijf heeft hij verschillende grootschalige projecten ontwikkeld. Enkele voorbeelden zijn: Holland on Satelite (tv-programma), Het Nederlands paviljoen op de wereldtentoonstelling in Sevilla, Archeon en CORPUS.