zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Jitse Groen

Naam: Jitse Groen

Functie: CEO Thuisbezorgd.nl

Jitse Groen is geboren op 2 juni 1978. Hij is de oprichter, bedenker en CEO van Thuisbezorgd.nl BV en Takeaway.com. Verder is hij lid van de raad van advies van Hotel Booker BV. Jitse Groen droomde er vroeger van om piloot te worden. Dat is niet helemaal uit gekomen. Echter heeft bij vliegen nu wel als hobby.

 

Naast vliegen heeft Jitse de hobby roeien, dat hij vooral veel in zijn studententijd deed. Jitse Groen begon als student aan de Universiteit van Twente aan de studie bedrijfsinformatietechnologie. Nadat zijn medestudenten het NOS Journaal behaalde met hun bedrijf was voor hem duidelijk dat hij ook ging ondernemen. Vanaf dat moment ging hij naast zijn studie ondernemen. Zonder enige ervaring begon hij met het bouwen van websites voor lokale ondernemingen. Het programmeren bleek hem te ingewikkeld en was daar al gauw klaar mee. Hij koos ervoor om meer richting de marketingkant op te gaan. In 1999 op een familiefeestje kwam Jitse Groen erachter dat het bedrijf waar zij eten wilde bestellen niet op het internet te vinden was. Zijn idee was een platform te bieden waar online eten besteld kan worden bij zoveel mogelijk restaurants. De dag erna is de domeinnaam Thuisbezorgd.nl geregistreerd waarna in 2000 de website officieel de lucht in ging.  Uiteindelijk heeft Jitse Groen zijn studie niet afgemaakt omdat zijn bedrijf steeds meer voor studie kwam te staan.

 

Thuisbezorgd.nl

In 2000 begon Jitse Groen met zijn bedrijf. Echter was het internet toen nog opkomend en was het niet gelijk een succes. Pas in 2003 toen het breedband internet in opkomst kwam liep het beter. In 2005 werd de op dat moment enige concurrent gekocht, Pizzaweb.nl. Vanaf dat moment is het bedrijf gegroeid en is het nu de grootste eten-bestelsite in Nederland. In 2007 ging het bedrijf ook de grens over. De moederonderneming is Takeaway.com en actief in tien landen.

Jitse Groen droomde er vroeger van om piloot te worden. Dat is niet helemaal uit gekomen. Echter vliegt hij wel als hobby. Naast vliegen heeft Jitse de hobby roeien, dat hij vooral veel in zijn studententijd deed.