ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

John Berends

Naam: John Berends

Functie: Burgemeester Apeldoorn

Over John Berends

John Berends werd geboren op 26 april 1956 en is woonachtig in Apeldoorn. Hij is getrouwd en heeft samen met zijn vrouw drie kinderen.  John is werkzaam als Nederlandse politicus bij het CDA en momenteel de huidige burgemeester van Apeldoorn.

 

Loopbaan

John Berends heeft in Groningen de studies pedagogiek en bestuurskunde gevolgd. Zijn werkzame loopbaan begon hij bij de politie waar hij verschillende managementfuncties heeft gehad bij het Landelijke Selectie- en Opleidingsinstituut, wat tegenwoordig bekend staat als de Politieacademie.

Op politiek niveau was het voor het eerst actief als gemeenteraadslid in de lokale politiek van Zwolle. Daarna heeft hij gewerkt als fractievoorzitter en wethouder. Sinds 1 maart 2005 werd hij voor het eerst aangesteld als burgemeester van de gemeente Harderwijk waar hij in 2011 aan zijn tweede termijn begon.

In maart 2012 werd John Berends als nieuwe burgemeester voorgedragen door de gemeenteraad van Apeldoorn. Sinds 24 mei 2012 is hij nu de burgemeester van Apeldoorn.

Nevenfuncties

Naast burgemeester bekleed de burgemeester ook nog een aantal andere functies. De meest belangrijke daar van is de functie als Lid Dagelijks Bestuur Veiligheidsberaad en Instituut Fysieke Veiligheid. Het veiligheidsberaad bestaat uit 25 veiligheidsregio’s en ondersteunen elkaar op gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing.