ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Lex Harding

Naam: Lex Harding

Functie: Radiofanaat en ondernemer

 

Over Lex Harding

Lex Harding werd geboren op 16 april 1945 in Boskoop. Voorheen was hij dj en tegenwoordig is hij ondernemer. Hij werkte bij de zeezender Radio Veronica, was presentator van de Nederlandse Top 40 bij Veronica en is mede oprichter van Sky Radio, Radio 538 en TMF. Lex Harding heeft twee zonen en woont in Nijkerk.

Loopbaan

Lex Harding werd geboren als jongste van vier zonen. Zij volledige naam is Reinhard Lodewijk den Hengst. Na zijn middelbare school periode begon hij aan de Nijenrode voor vier jaar. De Nyenrode is de oudste particuliere universiteit Nederland uit 1946. De educatiewijze is gericht op internationaal bedrijfsleven. In dezelfde periode was hij werkzaam als amateur-dj wat zijn studie niet helemaal ten goede kwam.

In 1967 begon Harding met werken bij Radio Dolfijn, de zeezender die later bekend werd als Radio 227. Hierbij opereerde hij vanaf een zendschip. Na een niet al te lange periode kwam er een einde aan Radio 227 en maakte hij de overstap naar Radio Veronica  waar hij als nieuwslezer kwam te werken. Binnen een jaar werd hij er dj en nam zijn populariteit toe. Hij had meerdere programma’s bij de radiozender waaronder Lex Harding Show en Lexjo. In 1970 nam hij op de zaterdagmiddag de presentatie van de Top 40 over.

Op 1 september 1974 verdween Radio Veronica en werd Harding manager bij de publieke omroep Veronica Omroep Organisatie. Daar is hij mede-initiatiefnemer van de Stichting Nederlandse Top 40.

Vanaf juni 1976 tot mei 1989 werd hij de vertrouwde stem van De Nederlandse Top 40. Lex Harding was ook betrokken bij de oprichting van de tv-zender RTL-Veronique in 1989. Tevens richtte hij de commerciële radiozender Sky Radio op, bedacht hij het concept van Radio 538 en ook de tv-zender The Music Factory (TMF). In 2005 ging hij in samenwerking met de mediaondernemer Marcel Dijkhuizen en Ruud Hendriks en nam een belang in Slam!FM.

Naast radio- en tv-man beheerde hij ook een kwekerij en runde hij als amateur dj ook nog het restaurant Op weg naar Zee. Verder is hij eigenaar geweest van een café. Tevens schreef hij het boek De reis van mijn leven. Het boek gaat over zijn roadtrip van Egypte naar Zuid-Afrika.