ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Louise Fresco

Naam: Louise Fresco

Functie: Zakenvrouw en schrijfster

 

 

Over Louise Fresco

Louise Fresco werd geboren op 11 februari 1952. Op dit moment is zij een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Nederland. Dat wil zeggen, ze staat op de vierde plek in de top 50 Corporate Vrouwen en is in de top 100 Commissarissen van Management Scope nummer 32. Naast succesvol zakenvrouw is ze ook schrijfster.

Carrière

Louise studeerde in de jaren ’80 aan de Universiteit van Wageningen waar zij afstudeerde met de studie Landbouwwetenschappen. De studie ging haar dusdanig goed af dat zij na haar bachelor en master de keuze maakte om te gaan promoveren. Ze doet onderzoek naar cassave-productie en rond dit Cum Laude af. Hierna is ze een aantal jaar werkzaam als hoogleraar aan de universiteit op de vakgebied plantaardige productiesystemen. Zij werkte hier tot 1997. Daarna vertrok zij van de universiteit en ging aan de slag als directeur research Voedsel en Landbouworganisatie van de VN. Twee jaar later promoveert ze van functie en is ze werkzaam als adjunct-directeur Landbouw bij de VN. In deze rol blijft Louise beduidend langer actief, om precies te zijn van 1999 tot 2007. In 2008 besluit Louise Fresco de VN te verwisselen voor de Sociaal Economische Raad (SER). In de periode 2008 tot 2014 is zij lid en kroonlid van het dagelijks bestuur. Hier besluit zij ook weer terug te keren in de werkzaamheden als hoogleraar. Ditmaal als hoogleraar bij de Universiteit van Amsterdam. Tegelijkertijd was ze lid van de Raad van Commissarissen bij de Rabobank in de periode 2006 – 2014. Nu werkt Louise Fresco als non-executive director bij Unilever.

Naast alleen zakenvrouw is Louise ook bezig met andere taken. Zo is zij in 2008 lid van de Raad van Toezicht van Roosevelt Academy in Middelburg tot 2011. Verder is ze ook lid bij het bestuur van de Erasmusprijs. Sinds 2011 is Louise voorzitter bij de Erkenningscommissie Onderzoekscholen. Ze is niet alleen zakenvrouw maar ook schrijfster. Ze is columnist bij NRC Handelsblad waar zij wetenschappelijke artikelen schrijft voor de opiniepagina. Verder schrijft ze ook boeken en essays.