zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Marcel van Driel

Naam: Marcel van Driel

Functie: Schrijver

 

Over Marcel van Driel

Marcel van Driel is geboren op 4 februari 1967 in Arnhem en is werkzaam als Nederlands schrijver.

Hij schrijft met name kinderboeken. Hij groeide op in Zutphen en is van jongs af aan al bezig met thrillers, magische boeken en griezelverhalen. Tegenwoordig maakt hij films en schrijft hij boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

Loopbaan

Het eerst boek dat hij schreef was in 2002 genaamd Een Elfje in de Sneeuw. Twee jaar later bracht hij  Sprookjesspeurders uit. Dit zou het eerste deel zijn de sprookjestrilogie in de serie Leesleeuw.

In 2005 schreef bij de tweede deel van de serie, De Drie Sneeuwwitjes en een jaar later volgde de laatste met de titel Droomroosje. Hij schreef in 2005 ook het boek Straatwijs. In dit boek koos hij er voor alleen maar vrouwen in de hoofdrol te nemen. Het boek gaat over een achtervolgingsthriller waarmee hij een ode wilde brengen aan zijn favoriete stad Rotterdam. Halverwege 2005 bracht hij het boek Help, Katmin! Help! uit. In het boek wordt een jongen gepest, het bijzondere aan het boek is dat de jongen op een wel heel bijzondere manier met de pesterijen omgaat.

In september 2007 schreef hij de internetthriller Subroza.nl. Het leuke aan dit boek is dat het ook op internet te spelen is. Het vervolg liet even op zich wachten maar in 2010 kwam het vervolg: Subroza2.nl. Na zijn succesvolle boeken kreeg hij de kan bij de uitgeverij De Fontein. De uitgever bracht Sueperhelden.nl uit. De jeugdthriller is eveneens gekoppeld aan een online game. Het tweede deel eind 2012.

Nadat al zijn boeken vooral gericht waren op kinderen bracht hij in 2013 het eerste non-fictieboek uit gericht naar aan volwassenen Waanzinnige Plannen! En hoe ze te realiseren. Nadat dit boek aansloeg onder de volwassenen, schreef hij zijn eerste thriller voor die doelgroep. Via uitgeverij Meulenhoff Boekerij bracht hij Nachtmerrieman uit. Marcel van Driel heeft meer dan veertig boeken op zijn naam staan waarvan er 2 videospellen uit volgden.