ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Onno Dwars

 

Naam: Onno Dwars

Functie: Hoofd Acquisitie & Innovatie VolkerWessels

 

Over Onno Dwars

Onno Dwars werd in 1980 geboren in Hengelo. Hij behaalde zijn havodiploma in 1997 waarna hij naar de Hogere Technische School in Enschede vertrok. Door zijn voorkeur en interesse in wiskunde en bouw kiest hij voor de studie Civiele Techniek.

Loopbaan

Nadat hij zijn diploma had behaald start hij aan de Technische Universiteit Delft. In 2004 haalde Dwars zijn master voor ‘bouwprocessen’. Nadat Dwars zijn master behaalde ging hij aan de slag als ontwikkelaar bij VolkerWessels Vastgoed. Zijn eerste project was in Rotterdam: Nesselande. Hier had hij de verantwoording over 42 appartementen en 13 grondgebonden woningen. Hij staat vanaf zijn begin voor verduurzaming van projecten. Sinds 2007 houdt hij ook lezingen, workshops en colleges. Zijn doel is om projecten duurzaam en met respect voor het milieu te laten verlopen. In 2011 werd hij als van ontwikkelaar betrokken als projectleider. Een voorbeeld van zijn bouwprincipe is ClimateReady. Hierbij is het doel om nieuwe bewoners te betrekken bij duurzaamheid. Dit wordt met het zogenaamde ‘nulopdemeter’-woningen. Hierbij realiseren woningen op een duurzame manier hun eigen energie om zo de energielasten laag te houden. Dwars is hiermee op een innovatieve manier de bouw aan het kantelen.

In 2015 promoveert hij binnen VolkerWessels Vastoed als lid van het managementteam Bedrijfsvoering. Hierin is hij verantwoordelijk als Hoofd Acquisitie & Innovatie. Zijn ambitie is om meer binding te creeren met kennisinstellingen en meer onderzoek naar woningen en gebouwen. Onno Dwars komt altijd met innoverende en opvallende ideeën. In 2012 ontving hij de Young Talent Award voor innovatie op het gebied van duurzaamheid. In 2014 stond Dwars op de vijfde plek in de Duurzame top 50 Vastgoed NL. het jaar daarna behaalde hij de tweede plek en in 2016 heeft hij de vierde plaats.