ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Pieter Heerema

Naam: Pieter Heerema

Functie: Heerema Group

 

Over Pieter Heerema

Pieter Heerema werd geboren op 6 juni 1951. Hij is de middelste van de vijf zonen die vader en moeder Heerma kregen.

Pieter heeft de studie Business afgerond in Delft. Nam het bedrijf van zijn vader over. Vanaf toen ging het hard. Op dit moment is Pieter zeer vermogend en staat in de top 20 van de Quote 500.   

 

Loopbaan

Het verhaal begint bij zijn vader, Pieter Schelte Heerema. In 1946 verlaat hij Nederland wegens zijn oorlogsverleden. In Venezuela start hij een bedrijf dat zich richt op platforms voor de olie-industrie. Daar vindt hij een betonsoort uit dat bestand is tegen zeewater en toch betaalbaar is. In een aantal jaar bouwt hij verschillende bruggen in Venezuela. Dat is het begin van de offshore bedrijf Heerema. Eind jaren vijftig keert hij terug in Nederland en bouwt hij zijn offshore rijk uit. In 1991 neemt zoon Pieter het gigantische bedrijf over. Tevens na een interne strijd met zijn vier broers.

 

Pieter Heerema heeft het bedrijf door laten groeien tot een van de grootste spelers in Nederland.

Het bedrijf heeft inmiddels 2100 werknemers en behaalde in 2006 een omzet van 1,2 miljard. Dit was het laatste jaar dat het bekend werd. Het bedrijf legt gas- en oliepijpleidingen op de bodem van de zee. Verder bestaat het bedrijf uit twee onafhankelijke divisies die elkaar aanvullen. Het Marine Contractors zorgt voor de installatie van offshore platforms. De Fabrication Group zorgt voor de bouw van offshore-installaties.   

 

In 2010 mengt Pieter Heerema zich bij de aankoop van het automerk Saab door Spyker. Hij leent 18 miljoen euro aan zijn zakenpartner Victor Muller, maar trek zich een jaar later terug.   

 

Als hobby heeft Pieter Heerema zeilen. Hij is van plan om, in zijn eentje, 100 dagen non-stop de wereld rond te zeilen.