zo. jul 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Pieter J.Th. Elbers

Naam: Pieter J.Th. Elbers

Functie: President-Directeur KLM

Over Pieter Elbers

Pieter Elbers werd geboren op 11 mei 1970. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd loopt hij graag hard.

 

Daarnaast heeft hij zijn master Bedrijfskunde aan de UVA behaald. Verder heeft Pieter Elbers verschillende programma’s gevolgd. Deze Executive programma’s heeft hij gevolgd aan de Columbia University in New York en de Tsinghua University in Beijing.

In 1992 begon Elbers zijn carrière bij KLM als Supervisor Vliegtuigbelading op Schiphol. In zes jaar tijd heeft hij daar meerdere managementfuncties vervuld waaronder General/Sales Manager in Japan, Griekenland en Italië. Bij terugkomst in Nederland werd Pieter Elbers aangesteld als Senior Vice President van Network & Alliances. In 2011 vervulde hij de functie als Chief Operating Officer in de statutaire directie.

De President-directeur functie van Pieter Elbers betekent dat hij verantwoordelijk is voor de gehele strategie en prestaties van KLM. KLM heeft een omzet van 10 miljard euro en 33.000 medewerkers. Binnen deze functie is het versterken van de concurrentiepositie van KLM de belangrijkste taak.
Verder houdt de president contact met relaties en belanghebbenden. Daarnaast is Elbers ook verantwoordelijk voor een continue instandhouding van een klantgerichte, innovatieve en efficiënte organisatie. Elbers zegt dat een gemotiveerd managementteam en een eerlijke bedrijfscultuur noodzakelijk zijn voor het bereiken van doelen.

Naast President-directeur is Pieter Elbers ook verantwoordelijk voor een aantal nevenfuncties. Zo is hij lid van een Executive Committee bij de Air France KLM Groep, zit hij in de Raad van Commissarissen van Kenya Airways en Marfo B.V..