ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Ruud Hendriks

Naam: Ruud Hendriks

Functie:  Founder Startupbootcamp 

Over Ruud Hendriks

Ruud Hendriks werd geboren op 8 april 1959 in Amsterdam. Hij is een presentator van radio en tv, journalist, manager en ondernemer.

Loopbaan

Nadat Ruud zijn havo-diploma behaalde ging hij langs bij de School voor Journalistiek. Hier heeft hij geen diploma aan over gehouden maar wel een baan als redacteur bij NOS Studio Sport. Daar is hij 8 jaar achter de schermen werkzaam geweest. In het jaar 1980 stapte hij over naar Veronica waar hij zijn televisiedebuut als presentator maakte van het programma ‘’Info’’. Een jaar later werd zijn eerste non-stop nieuwsprogramma geïnitieerd op de Nederlandse radio. In 1984 werd hij naar de AVRO gehaald als verslaggever en presentator.

 

Na een terugkeer bij Veronica schreef Ruud Hendriks in 1988 een businessplan voor een tv-station uit Luxemburg. Zijn project werd geen succes. Echter was zijn plan wel de basis voor het latere RTL-Veronique, wat de oorspronkelijke naam van RTL 4 is. Hendriks was een van de stichters van RTL de eerst programmadirecteur. Echter na het opstarten van RTL 5 verliet hij het bedrijf.    

In 1992 begon hij bij NBC Superchannel waar hij benoemd werd tot directeur. Endemol eigenaren Joop van den Ende en John de Mol, stelde Ruud Hendriks in 1993 aan als lid van de Raad van Bestuur. Hier was hij verantwoordelijk voor buitenlandse uitbreiding van het bedrijf en de nieuwe media. Vervolgens stond hij aan de start van het programma Sport7. Dit programma werd geen succes. In 2001 verliet hij het bedrijf.

 

Ruud Hendriks en vervulde verschillende bestuursfuncties maar bleef ook actief als ondernemer. Hij kocht Radio Nationaal. Dit werd geen succes waarna er in 2003 geen radio uitzendingen meer werden geleverd. Na verschillende investeringen en in tv en radio is hij nu sinds 2011 te beluisteren bij BNR Nieuwsradio. Hier presenteert hij de programma’s Zakendoen met Ruud Hendriks en BNR Mediazaken.

Op ondernemersvlak is hij mede-oprichter van Startupbootcamp Amsterdam. Hiermee versnelt hij, voor 8% van de aandelen van internationaal startende tech- en onlineondernemers, geldvoorziening, woon- en kantoorruimte en de mogelijkheid tot 120 mentoren. Verder is hij actief als spreker op congressen waar hij regelmatig de onderwerpen innovatie, ondernemen en media behandelt.