ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Willem Frederik Sijthoff

Naam: Willem Frederik Sijthoff

Functie: Mediaondernemer & Uitgever

 

Over Willen Frederik Sijthoff

Willen Frederik Sijthoff werd geboren op 12 september 1965 in Den Haag.

Hij volgde zijn middelbare schooltijd op het Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag. Daarna begon hij in 1984 aan de studie Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na één jaar besloot hij om Economie te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Uiteindelijk rond hij zijn studie af in Groningen aan de RuG.

 

Loopbaan

Willen is een bekende Nederlandse mediaondernemer, uitgever en jurylid van het programma Dragon’s Den. Dit is een televisieprogramma afkomstig uit Japan. Letterlijk betekend het programma: Hol van de Draken. In het programma krijgen beginnende ondernemers de kans om hun plan te presenteren aan een jury in de hoop dat er geld in wordt geïnvesteerd. Zijn beslissing jurylid te worden bij het programma is gebaseerd op zijn ondernemerservaring en betrokkenheid bij projecten. Hij vindt het belangrijk om financiers te stimuleren en dat projecten meer aan het voetlicht komen.  

 

In 1994, als Sijthoff 29 jaar oud is, is hij genoodzaakt om het familiebedrijf Sijthoff Pers te verkopen aan Wegener. Een jaar later is hij werkzaam voor het kantoor Young & Rubicon als consultant. In 1996 richt hij zijn eigen bedrijf Scoot op. In het jaar ’97 besluit Willen Sijthoff samen met Hal Investments om het Financieele Dagblad te kopen. In 2000 neemt hij BNR Nieuwsradio over en door de bedrijven samen te voegen vormt zich de FD Mediagroep. Sijthoff is niet alleen ondernemer in Nederland. In Noorwegen bezit hij onder andere een krant, een radiostation en televisiezender. Eind 2009 heeft hij besloten om zijn aandeel in de FD Mediagroep te verkopen aan HAL Investments.

 

Naast alle ondernemingen houdt Sijthoff zich ook bezig met het uitgeven van tijdschriften. Zoals het tijdschrift PM Den Haag en PM Brussel. Deze bladen zijn gericht op de Rijksoverheid en EU instellingen. In 2008 bij PM overgenomen door Sde Uitgevers.