vr. jun 14th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Wim Driesse

Naam: Wim Driesse

Functie: Manager, Directeur, Bestuurder, Toezichthouder, Adviseur & Toezichthouder

Trefwoorden: luisteren, verbinden, realiseren, projecten, mensen, vertrouwen, duurzaam, authentiek, leiderschap, innovatie, technologie, vastgoed, ouderenzorg, thuiszorg, ziekenhuiszorg, psychologie, coaching

 

Over Wim Driesse

Wim Driesse staat bekend als iemand die goed is in het sturen van zowel mensen als processen. Tijdens het werk is resultaat natuurlijk belangrijk. Wim heeft altijd oog voor het resultaat en bereikt dit vaak door het initiëren van veranderingen. Echte kenmerken van de werkwijze van Driesse zijn de zakelijke onderhandelingen en het verruimen van denk –en bewegingsruimte. Dit doet hij onder andere in teams, organisaties en persoonlijke coachgesprekken. Wim heeft een natuurlijke en vertrouwenwekkende, verbindende stijl die hij goed heeft weten toe te passen in verschillende situaties en organisaties.

Studie

In 1967 werd Wim Driesse geboren. In 1988 studeerde hij af aan de Hogeschool voor Economische Studies te Rotterdam. Hier studeerde hij Hoger Economisch en Administratief Onderwijs (HEAO), maar hier bleef het niet bij. Na deze studie startte hij Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Binnen deze studie koos hij voor de studierichting Klinische Psychologie. Na deze studies heeft Wim Driesse bij een aantal verschillende instanties gewerkt. Aanvankelijk als psycholoog. Al vrij snel nam hij diverse leidinggevende rollen op zich.

Werkervaring

In 1995 begon Driesse te werken in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Zijn werkzaamheden waren in deze branche divers. Voornamelijk waren dit managementfuncties. In deze Branche werkte hij zo’n 14 jaar. Gedurende deze periode heeft hij niet alleen gewerkt, maar ook een aantal cursussen en trainingen gevolgd. Zo kon hij zich tussen 2001 en 2016 GZ-Psycholoog en Psychotherapeut noemen. Op dit moment is Wim Driesse nog actief als basispsycholoog naast zijn organisatie adviesbureau. Verder heeft de Psycholoog nog onderwijs en training gehad op het gebied van management en organisatie, leiderschap en ambitie, organisatieontwikkeling en verandering, strategisch management en marketing.

Zorg

Vanaf 2007 was Wim Driesse actief in de ziekenhuis –en ouderenzorg. Een jaar later begon hij als bestuurder bij het CuraMare. Dit is een ketenorganisatie voor thuiszorg, ziekenhuiszorg, en ouderenzorg.

Vanaf 2017 is Driesse actief als Manager, Bestuurder, Toezichthouder en Adviseur voor verschillende opdrachtgevers in allerlei takken van de gezondheidszorg en het onderwijs.

Hobby’s en persoonlijke interesses

Wim is gek op hardlopen, wielrennen en skiën, maar hij leest zich graag in over diverse maatschappelijke vraagstukken en de politiek.

Wim Driesse als persoon is ontzettend goed in luisteren, is hij verbindend en loopt hij niet weg voor een crisis. Met zijn vaardigheden en intelligentie gaat hij het liefst direct aan de slag bij de kern van het probleem, want feiten en omstandigheden zijn voor hem altijd het uitgangspunt. Hierbij mogen gevoelens, meningen en (inter)persoonlijke belangen niet uit het oog verloren raken.