ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Wouter ten Have

Naam: Wouter ten Have

Functie: Adviseur en Partner

Over Wouter ten Have

Nadat Wouter ten Have zijn studie Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam begon hij in 1994 met werken bij Berenschot als adviseur, manager en lid van de directie in tien jaar tijd.

Terwijl hij daar werkzaam was startte hij het bedrijf in 1998 The Change Factory met Steven ten Have als partner. In 2003 begon hij de begon hij het bedrijf TEN HAVE Change Management met zijn partners Steven ten Have, Ton Speet en Maria Sturm.

 

Loopbaan

Wouter ten Have adviseert directeur en besturen van grote en middelgrote ondernemingen en non-profitorganisaties. Hij geeft advies over strategie-implementatie, organisatieveranderingen, organisatieontwerp, het besturen van organisaties en ontplooien van managers. Wouter is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De titel van zijn proefschrift is Weg van verandering, systematisch besturen: organisatiekundige en veranderkundige verkenningen ten toepassingen. Hier bij schrijft hij over het verschil tussen organisaties die wel of niet systematisch besturen. Verder is hij recent benoemd tot hoogleraar Organisatieverandering waarbij hij actief is verbonden aan de opleiding Verandermanagement, eveneens aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verder voert hij een onderzoek uit waarbij hij onderzoekt hoe organisaties effectiever om kunnen gaan met veranderingen binnen het organiseren.

 

Naast zijn werkzaamheden als hoogleraar en adviseur is Wouter ten Have ook auteur. Hij heeft een tiental boeken op zijn naam staan. Onder andere Strategie, beleid en budget: Het realiseren van toegevoegde waarde, Het idee verandering, Het managementmodellenboek, Organisatiebesturing: koers uitzetten en koers houden. Zijn meest gewaardeerde werk is het boek is Key Management Models, dit boek is in meer dan tien talen vertaald.