ma. mei 20th, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

KidsRights

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Naam: Stichting KidsRights
 

Over Stichting KidsRights

De stichting KidsRights is in 2003 opgericht door Marc Dullaert en Ingrid Ikink. KidsRights is een organisatie welke hard werkt aan een wereld waarin kinderrechten overal worden gewaarborgd. Zo biedt de organisatie hulp aan kwetsbare kinderen en geeft kinderen een platform om hun ideeën en idealen te kunnen met delen een internationaal publiek. Deze prijs is daarna jaarlijks uitgereikt aan een kind, welke zich op bijzondere wijze inzet voor kinderrechten. Dit kan zich overal ter wereld bevinden. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een Nobel Vredeslaureaat.

De stichting onderscheidt zichzelf door te werk te gaan als een compacte, impactvolle en efficiënte organisatie. De organisatie is zeer horizontaal, wat betekent dat het snel kan schakelen doordat er geen zwarte bureaucratie structuur in de weg zit.

Sinds de oprichting is KidsRights uitgegroeid tot een internationaal erkende organisatie welke opkomt voor kinderrechten. Het wordt gezien als een autoriteit op het gebied van kinderparticipatie.

Het bestuur

Net als bij iedere stichting is er ook  bij KidsRights een bestuur aangewezen. Deze zorgt ervoor dat de stichting haar doelen zoveel mogelijk nastreeft en dat het beheer over de gelden in goede banen wordt geleid. Op dit moment bestaat het bestuur uit vijf leden:

  • Marc Dullaert (voorzitter)
  • Scipio van der Stoel (secretaris)
  • Hans Boghouts (penningmeester)
  • Hans Geels
  • Jacqueline Reupert
  • Cindy de Visser

Er zijn ook twee erebestuursleden aangewezen. Dit zijn Alexander Kohnstamm en Roland van der Hoek.

Marc Dullaert

Marc Dullaert is geboren op 31 augustus 1963 te Zutphen. Hij is een Nederlandse ondernemer en bestuurder. In 2003 richtte hij de stichting KidsRights op, samen met Ingrid Ikink.
Marc Dullaert werd op 15 februari 2011 benoemd tot de eerste Kinderombudsman van Nederland door de Tweede Kamer. Naast Kinderombudsman werd hij vanaf oktober 2015 ook de voorzitter van het Europese netwerk van Kinderombudsmannen. Hier zijn 33 landen in vertegenwoordigd. Als Kinderombudsman had Marc Dullaert zijn eigen werkterrein en moest zich afzonderlijk van de Nationale ombudsman verantwoorden naar de Eerste en Tweede Kamer. De hoofdtaak van Marc Dullaert als Kinderombudsman was om er voor te zorgen kinderrechten en de rechten jeugdigen tot 18 jaar werden gewaarborgd. Onder andere voorlichting en onderzoek van klachten van kinderen en jeugdigen behoorden tot zijn takenpakket. Daarnaast gaf hij zowel ongevraagd, als gevraagd advies aan de regering en het parlement.

Sinds 1 april 2016 is hij niet meer de Kinderombudsman van Nederland. Hierna kreeg Marc Dullaert de opdracht van het kabinet om het aantal thuiszitters terug te dringen. Deze taak werd hem opgedragen samen met Sander Dekker.

Overige Werkzaamheden

Naast zijn werkzaamheden bij Kidsrights en als Kinderombudsman heeft Marc Dullaert ook tot 1997 bij Foster Parents Plan gewerkt. Deze organisatie heet tegenwoordig ‘Plan’ en houdt zich bezig met ontwikkelingssamenwerking. Dullaert was binnen deze organisatie marketingmanager. Na Foster Parents Plan is hij werkzaam geweest als algemeen directeur bij Ivo Niehe Producties. In 2003 is aangetreden als CEO bij D&D Film & TV producties, waar hij tot 2009 heeft gewerkt.