ma. jul 22nd, 2024

Zakelijk Nieuws

Blijf up-to-date over de laatste zakelijke updates

Vanwege coronacrisis voor het eerst sinds 2010 verlies voor ABN AMRO

ABN AMRO maakt verlies

MINOLTA DIGITAL CAMERA

ABN AMRO meldt dat het voor het het eerst sinds 2010 verlies heeft geleden. ABN AMRO heeft een verlies van 45 miljoen gemaakt, terwijl het over het jaar 2019 ruim 2 miljard winst maakte. Volgens de bank zelf is het verlies een gevolg van de coronacrisis.

De bank meldt dat het verdienmodel door de coronacrisis flink onder druk stond. Zo heeft ABN AMRO, net als veel andere banken, veel geld opzij moeten zetten voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald.

De coronacrisis heeft vooral het eerste kwartaal voor veel problemen gezorgd, waarin het een verlies van 395 miljoen euro maakte. In het tweede kwartaal deed de bank het al iets beter maar leed het nog steeds verlies. Pas in het derde en vierde kwartaal heeft de bank weer winst gemaakt.

De laatste keer dat ABN AMRO verlies heeft geleden was in 2010. Destijds leed het een verlies van 414 miljoen euro. Dat verlies is voor een grote deel te wijten aan de extra kosten die het maakte vanwege de integratie van Fortis Bank Nederland.

Robert Swaak, CEO:

”Ik ben trots op de manier waarop we ons het afgelopen jaar voor onze klanten hebben ingezet. Onze mensen hebben echt het verschil gemaakt, in lijn met onze purpose ‘Banking for better, for generations to come’. Ik wil onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons blijven stellen.”

 

About Post Author